TSK'da bir ilk! Karargah'ta sürpriz konuk

Genelkurmay Karargahı'nda bir ilk yaşanacak. Özlük haklarıyla ilgili talepleriyle dikkat çeken astsubaylar, Karargah'ta ağırlanacak.

TSK'da bir ilk! Karargah'ta sürpriz konuk
TSK'da bir ilk! Karargah'ta sürpriz konuk
GİRİŞ 06.02.2014 10:54 GÜNCELLEME 06.02.2014 11:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Astsubayların özlük haklarıyla ilgili yaptıkları sert çıkışların ardından TSK harekete geçmiş ve astsubaylarla köprü olunması ve sorunların çözülmesi için kıdemli astsubay kadroları oluşturmuştu. Bu kapsamda, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kıdemli astsubaylarının katılımıyla Karargah'ta "TSK kıdemli astsubaylar semineri" düzenlenecek. Seminerde, TSK bünyesindeki astsubayların sorunlarına çözüm arayışına gidilecek. Seminer raporu ise Org. Necdet Özel'e sunulacak.

10-12 Şubat'ta, Genelkurmay Karargahı'nda, "TSK kıdemli astsubaylar semineri" düzenlenecek. Seminere, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki kıdemli astsubaylar katılacak.

İLK OLACAK

NATO seviyesinde 2004 yılından bu yana uluslararası kıdemil astsubaylar semineri düzenleniyordu. TSK ise bu organizasyona 2008'den bu yana katılım gösteriyordu. Ancak Karargah'ta, TSK bünyesinde ilk kez böyle bir seminer düzenlenecek. Seminerde, TSK bünyesindeki tüm astsubayların sorunları masaya yatırılacak. İstek ve önerileri gündeme getirilecek. Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in göreve başlamasıyla astsubay ve uzmanların özlük haklarıyla ilgili önemli iyileştirmelere gidildiğini, kıdemli astsubay kadrolarının oluşturulmasının ve Karargah'ta seminer düzenlenmesinin ise astsubayların sorunlarının çözülmesi için atılmış bir adım olduğunu belirtti. TSK'da görevli astsubayların mesleki ve sosyal sorunlarına çözüm için oluşturulan Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet astsubayları, saha çalışmaları da gerçekleştiriyor. Doğu ve Güneydoğu'da birlik ve üs bölgelerindeki astsubaylarla görüşen kuvvet astsubayları, bu askerlerin sorunlarını Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına rapor olarak sunuyor.

ÖZLÜK HAKLARIYLA İLGİLİ TEPKİLİLER

Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda sert bir açıklama yaparak, astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen TEMAD(Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği)'ı hedef almış ve derneği muvazzaf personeli tahrik etmekle itham etmişti. TSK açıklamasında, "mensuplarının moral ve motivasyonunu en üst düzeyde tutmak için, ihtiyaç duyulan ve yetkisi dahilindeki düzenlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceğini" bildirmişti. Ayrıca, açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olarak gösterilen astsubayların özlük hakları, eğitim olanakları, sosyal hakları ve sahip oldukları yetkiler konusunda yapılan çalışmalar ve yetkili makamlara sunulan tekliflere yer verilmişti. TEMAD ise dönem dönem astsubaylara yönelik mobbing, baskı uygulandığını, astsubayların ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını dile getiriyor.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • aytek yıldızben 10 yıl önce Şikayet Et
    ordu önemli bir kurum. epeydir altta bir rahatsızlık olduğu kesin. o zaman mecburi hizmet , diğer kamu görevlilerindeki süreye düşürülüp istifa etmelerinin önü açılmalı. bu yapılmıyorsa veya yapılırsa istifaların çok olacağı endişesiyle yapılamıyorsa o zaman adamlar haklı. idare kabahatli. çalışma şartlarıyla dengeli bir ücret sistemi zaten anayasanın emri. memur maaşıyla askerliği kimse yapmak istemez.
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    SESİ GÜR ÇIKANLARA BAKARAK FARKLI KURUMLARDAN EMEKLİ OLANLARA BAKMAYALIM TÜM EMEKLİLERİN ALDIKLARI MAAŞLARI GÖZDEN GEÇİRİP YENİDEN DÜZENLEYELİM.. Yıllardır farklı kurumlarda çalışanlar sesisnin gür çıkmasına göre,bağlı olduğu bakanın özel çabalarıyla 657 ye tabi memurlar ve emeklileri arasında uçurum oluşmuştur.Kimi adli personel diye ayırmış,kimi sağlıkçı diye ayırmış,kimi asker,kimi polis olduğu için ayrıldı vs.vs. yani anlayacağınız devlet bünyesinde aşağı yukarı aynı statüde çalışanlar ve emeklileri arasında inanılmaz farklar oluşmuştur.Şimdi ise tek yapılacak şey sil baştan yapılıp öğrenim durumu,hizmet yılı,iş riski,tecrübesi,başarısı çocuk durumu,eşinin çalışıp çalışmadığı göz önünde bulundurularak hem çalışan, hem emeklisinde düzenleme yapılmalı vesselam.
    Cevapla
  • ercan şen 10 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bir karar. geç kalınmış bir faaliyettir. vatandaşların çoğu assubayların çok rahat bir yaşam sürdüğünü zannederler.aslında bu subayların yaşantısıdır.. sadece Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olduğu hakları istiyoruz. Kağıt üzerinde olmadan uygulamalı olarak her devlet memuruna verilen hakları istiyoruz..sorunlarımız kısaca 1-derece kademe 2- mesai şartları 3-özlük hakları 4- yetki ve sorumluluk 5- net ifade edilebilen kanunlar 6- atamalar 7-lojmanlar 8- iç hizmet kanunu ve disiplin kanunun derhal kökünden değiştirilmesi. 9- ayrımcılığın kaldırılması 10-sosyal tesisler ve ordu evlerinin ortak kullanılması.
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Basit Bir Örnek. Kd.Bçvş.rütbesinde emekli olmuş bir astsubayım. 22 Yıl görev yaptım ve bu sürenin yaklaşık 7 yılında kadrosu yüzbaşı-binbaşı olan görevlerde bulundum. Maaşım ise yine Kd.Bçvş. maaşı idi! Diğer konulardan sadece lojmana değineyim; TSK'nın lojman yüzdeleri % 55 Subay, % 40 Astsb. % 5 Uzman Erbaş ve Sivildir. Şimdi, subay kadro mevcut oranı hiçbir zaman % 55 olmadı ki. Sonuç; subaylar lojmandan hiç çıkmazlar, astsubaylar ise 5 yılın sonunda çıkarlar. Burada elbette diğer kamu kurumlarının lojman yetersizliklerini gözardı etmiyorum. Ancak, tahsis edilmiş bir kaynağın adil kullanılmadığına bir örnek olması açısından verdim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi