Nakil kalple başaramadı

Son yıllarda önemli mesafe kaydedilen organ naklinde bu defa istenen olmadı.

Nakil kalple başaramadı
Nakil kalple başaramadı
GİRİŞ 07.02.2014 11:57 GÜNCELLEME 07.02.2014 11:57

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 8 ay önce total yapay kalp ünitesi takılan, 3 gün önce ise kalp nakli yapılan 38 yaşındaki Murat Alkı, yaşama tutunamadı.

Bir firmada makine teknisyeni olan Murat Alkı'nın aort damarı, yaklaşık 1.5 yıl önce kalp rahatsızlığı ortaya çıkınca değiştirildi. Hastalığı devam eden, kalbinde büyüme olduğu belirlenen Alkı'ya, nakil için uygun kalp bulunamaması üzerine, 8 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde total yapay kalp ünitesi takıldı. Murat Alkı, sırt çantasındaki kalp ünitesiyle yaşamaya başladı. Murat Alkı'ya, 3 gün önce Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen Aydın Yıldırım'ın ailesi tarafından bağışlanan kalbi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla nakledildi.

YAŞAMA 3 GÜN TUTUNABİLDİ

Üç gün önce gerçekleştirilen operasyonun ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Murat Alkı, dün gece yaşamını yitirdi. Murat Alkı'nın cenazesi, bu sabaha karşı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere memleketi Niğde'ye götürüldü.

'EN ZOR İŞ BEKLEMEKTİR'

Murat Alkı, ölümünden kısa süre önce sanal ortamda paylaştığı yazıda ise insanları organ bağışına dave etti. Alkı'nın yazısı şöyle:

“Bir kişi için organ nakli gerektiğinde en zor iş beklemektir. Her gün umudunuz var ama her gün ölüyorsunuz. Organ gelirse hayata geri dönersin yeşerirsin. Ama organ gelmezse solarsın, toprağa karışırsın. Organ bağışı dinimizce günah değil. Hem hayat kurtarmak hiç günah olabilir mi? Sizlerin orada tek ihtiyacınız olacak şey duadır. Size de dua edecek kişi aileniz ve bağış yaptığınız kişi olacaktır. Önemli olan hayat kurtarmak ve duadır, bundan daha güzel bir şey olabilir mi?"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler