Kar yağışı ekmek kapıları oldu

Kar yağışının ve işsizliğin en yoğun olduğu kentlerden biri olan Hakkari'de yağışın ardından binaların çatılarında biriken karlar, işsizler için ekmek kapısı oldu.

Kar yağışı ekmek kapıları oldu
Kar yağışı ekmek kapıları oldu
GİRİŞ 09.02.2014 11:13 GÜNCELLEME 09.02.2014 11:13

Kış mevsiminin gelmesiyle bölgede etkili olan kar yağışı kimileri için çileye dönüşürken, kimileri için de kazanç kapısı haline geliyor.

Kar yağışının ardından çatılarda biriken karları temizlemek için işe koyulan onlarca kişi, geçimini kar temizleyerek sağlıyor.

Onlarca metre yükseklikteki çatılarda biriken kar kütlelerini tehlikeye aldırış etmeden temizleyen işçiler, bir ucunu çatılardaki bacalara diğer ucunu bellerine bağladıkları iplerle hayata tutunuyor.

İşçilerden Emin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesiyle kendileri için yeni bir ekmek kapısı açıldığını belirterek, çatılarda biriken kar kütlelerini kürüyerek ekmek parasını kazandığını söyledi.

Metrelerce yükseklikteki binaların çatılarına çıkarak biriken karları temizlediklerini anlatan Korkmaz, tehlikeli olmasına rağmen bu işi yapmaya mecbur olduklarını ve çalışma sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bellerine bağladıkları iplerle çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Korkmaz, çatıları, büyüklüğüne göre günlük 50 ile 100 lira arasında değişen fiyata temizlediklerine değinerek, "Dört çocuğum okula gidiyor ve onların eğitimlerini sürdürebilmeleri için çalışmaya mecburum. Hakkari'de de iş imkanı kısıtlı olduğu için bu işi yapıyorum. Çatılarda büyük tehlike var ve çok zorluk çekiyoruz ama belimize bağladığımız iple tutunmaya çalışıyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...