Uçak kaçırma olayında önemli gelişme!

Cuma günü Karkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırmaya çalışan Ukraynalı Artem Kozlov, tutuklandı.

Uçak kaçırma olayında önemli gelişme!
Uçak kaçırma olayında önemli gelişme!
GİRİŞ 09.02.2014 19:35 GÜNCELLEME 09.02.2014 20:13

Karkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırmaya çalışan Ukraynalı Artem Kozlov'un terörle mücadele şubesindeki sorgusu tamamlandı.

45 yaşındaki zanlı, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Mahkeme, Kozlov'un tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, Kiev'deki hükümet karşıtı eylemlere katılan ve Ukrayna polis kayıtlarında ismi yer alan zanlının kan örneklerinde alkol ve uyuşturucuya rastlanmadı.Kozlov'un ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için uçağı kaçırmaya çalıştığını söylediği öğrenildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada; dün bir gazetede yer alan, "Eylemciyi biz ikna ettik" başlıklı haberle ilgili olarak kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada; 7 Şubat'ta meydana gelen uçak kaçırma ve rehine alma olayı ile ilgili konu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiği anda, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kriz merkezi oluşturulduğu ve korsanla müzakereye başlandığı ifade edildi.

Operasyonun müzakere timinin ise Asayiş, Özel Harekat ve Terör Şubelerinde görevli uzman personel tarafından oluşturulduğu bildirildi.

Müzakereler sonucunda, önce çocuklar, kadınlar ve yaşlıların serbest bırakıldığı, daha sonra da tüm yolcuların serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, müzakere sürecinin ise yaklaşık 2-3 saat devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, müzakere timinin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok idaresinde gerçekleştirildiği ve hiçbir vatandaşa zarar gelmeden gerek müzakerenin gerekse de operasyonun tamamlandığı aktarıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak