DEDAŞ Türkçe, Kürtçe ve Zazaca çağrı merkezi açtı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), abonelerine, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca hizmet verecek çağrı merkezini hizmete açtı.

DEDAŞ Türkçe, Kürtçe ve Zazaca çağrı merkezi açtı
DEDAŞ Türkçe, Kürtçe ve Zazaca çağrı merkezi açtı
GİRİŞ 10.02.2014 13:59 GÜNCELLEME 10.02.2014 13:59

DEDAŞ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde kurulan çağrı merkezi açılışına DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel ile kurum müdürleri katıldı. Kurdele kesimi öncesi konuşan Murat Karagüzel, EPDK'nın kendileri için belirlediği birçok kriterin olduğunu söyledi. Bu kriterlerin genelde müşteri memnuniyeti esası çerçevesinde oluşturulan kriterler olduğunu belirten Karagüzel, buna bağlı olarak karşılaştıkları en büyük sorun olan, "DEDAŞ'a ulaşamıyoruz" sorununu çözmek için çağrı merkezini hizmete açtıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Çağrı merkezimiz sadece arıza ihbarı şeklinde algılanmasın, merkezimizde arıza ihbarı fatura, abone bilgileri, ileride fatura tahsilatına kadar gidecek bir çok faaliyeti burada sunmayı düşünüyoruz. Eski arıza ihbar telefonlarımız olan 186'ları hemen devre dışı bırakmayacağız. Çünkü 6 ilimizde bunun bir alışma süreci olacak. Vatandaşların telefonları öğrenme, bizlere ulaşma süreleri olacak. Bunu da göz önüne alarak, belli bir süre hem 186, hem de 444 80 86 numaraları çağrı merkezimiz, beraber devam edecek. Çağrı merkezimize vatandaşlarımızın uyum sağlaması neticesinde biz 186 arıza ihbar servisini devre dışı bırakıp, çağrı merkezi ile yolumuza devam edeceğiz. 444 80 86'yı arayan abonelerimiz, bize ulaşıp hem arıza ihbarlarını bırakabilirler, hem aboneleri hakkında almak istedikleri bilgileri alabilirler, hem de fatura tahsilatı ile alakalı borçtan dolayı elektrik kesme ile alakalı kısaca abonelik ile ilgili her türlü bilgiyi bundan sora çağrı merkezi üzerinden alabileceklerdir. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 3 dilde başlıyoruz, ileride İngilizce ve Arapça ile bu işi devam ettirip, 5 dille hizmet vermeye çalışacağız" dedi.

Karagüzel ve beraberindekiler daha sonra çağrı merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Karagüzel telefonu eline alarak 444 80 86 numaralı telefonla çağrı merkezine ulaşıp bilgi aldı. DEDAŞ Çağrı Merkezi, kuruluş çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki abonelere hizmet verecek. 50 kişilik personel ile hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi, 7 gün 24 saat abonelere Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca olarak da hizmet sunacak. İleriki süreçte çağrı merkezi, bu üç dilin yanında Arapça olarak da hizmet verecek. Yılın ikinci yarısında, bölgedeki istihdama da katkı sağlanması amacıyla merkezde çalışan personel sayısı 100 kişiye çıkarılacak.

Şeyhmuz Çakan-Star

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar