TSK'dan bir ilk! Astsubaylar karargahta toplandı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllardır, "ikinci sınıf personel" muamelesi gördüklerinden yakınan astsubaylar için tarihi bir adım atıldı.

TSK'dan bir ilk! Astsubaylar karargahta toplandı!
TSK'dan bir ilk! Astsubaylar karargahta toplandı!
GİRİŞ 11.02.2014 06:38 GÜNCELLEME 11.02.2014 09:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Karargahı'nda ilk kez "Kıdemli Astsubaylar Semineri" düzenleniyor. Dün başlayan ve 2 gün sürecek seminer, astsubayların özlük haklarına dair beklentilerinin en üst makamlara ve ilk ağızlardan aktarılması bakımından önem taşıyor.

İLK ADIM BAŞBUĞ'DAN

Genelkurmay Başkanlığı, astsubayların haklarıyla ilgili olarak ilk adımı İlker Başbuğ'un komutanlığı döneminde atmıştı. 2009 yılında, Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu bünyesinde "Astsubay Üst Karargah Hizmetler Eğitim Merkezi Komutanlığı" kurulmuş, burada eğitim gören kıdemli astsubaylar Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlığı karargahlarında "Karargah astsubayı" olarak görevlendirilmişlerdi. Karargah astsubaylarının görevi, "astsubay silah arkadaşlarının sorunlarını ve beklentilerini üstlerine bildirmek" şeklinde tanımlanmıştı.

200 ASTSUBAY KATILDI

Dün başlayan seminerde, karargah astsubayları ile farklı birliklerden 200'ü aşkın astsubay bir araya gelerek genel bir perspektif çizecek. Hazırlanacak rapor Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e sunulacak. NATO seviyesinde 2004'ten bu yana düzenlenen astsubay seminerleri, bu yıl TSK için bir "ilk" olma özelliği taşıyor.

ASTSUBAYLARIN BEKLENTİLERİ

Astsubayların öncelikli beklentisi, almış oldukları eğitim doğrultusunda intibak işlemlerinin yapılması ve maaşlarının yükseltilmesi yönünde. OYAK'ta temsil hakkı isteyen astsubaylar, lojman tahsis oranlarının da yükseltilmesini talep ediyor. Subaylara yapılan yan ödeme, makam ve temsil tazminatlarının astsubayları da kapsaması talep ediliyor.

YORUMLAR 4
  • Vedat Demirci 10 yıl önce Şikayet Et
    Recep Gökçe. Sen akademik kadro diyorsun heralde aynı işi yaptığımız Subayla aramızda ne kadar maaş farkı olduğunu bilmiyorsun tabiki emekli albay 4500 tl aYLIK ALIRKEN istersen bunuda bir sorgula... Ha ayrıca Astsubayları galiba ilkokul mezunu zannetmişsin biçoğu ayrılıp üniversitede hocalık yapıyor. veya hukuk mezunu ama şartlardan dolayı işilerinden ayrılıyorlar. ayrıca çoğu yabancı dil bilir siz bilirmisiniz acaba???? veya biliyomusunuz???
    Cevapla
  • Haklının YANINDA 10 yıl önce Şikayet Et
    Statükocu Kardeş. statü : bireyin hak ve görevleriyle birlikte sahip olduğu konum. statüko: ekseriyetle "kalıplaşmış", "sorgulanmayan", "bağnaz" düşünüş biçimi. statükocu: bilimsel yeniliklere karşı direnenlerin de geçmişten günümüze varolan sistemleri ve olguları savunur. kimsenin birilerinin makamında gözü yok. insan olan mesleğiyle kibirle hareket etmemeli alçakgönüllü olmayı huy edinmelidir. Tahsilli beyefendinin aldığı eğitim sonucu yaptığı yorum manidar. Anlaşılan çok yolu var, 1923 lerde kalmış, Duamız Rabbim Islah Etsin.
    Cevapla
  • Hakan Giray 10 yıl önce Şikayet Et
    Recep Gökçe. Ben astsubay değilim ama bir astsubay çocuğuyum. Hayatımın yarısı babasız geçti. doğumgünlerimin bir kısmı, okul maçlarımın çoğunda babam bulunamadı. Kaç kere çatışmaya girdiğini ben bilmiyorum. Şimdi soruyorum almaya kudretim olsa hayatını kaça bırakırdın bana? Akademik kadronun maaşları düşük olabilir. Bunun mücadelesi ayrıca yapılır ancak astsubayların aldığı maaşa bu şekilde yaklaşmanız tam Türk işi olmuş
    Cevapla
  • recep gökçe 10 yıl önce Şikayet Et
    ADALET ve kalkınma partimiz. onu da yapar ve astsubaylar üniversitedeki doçentin 1,-2 katı maaş alır, nasıl Hz. Ömer adaleti ise? Tahsili iyice ayaklar altına aldınız. İlkokul mezunu ile üniversitedeki asistan arasında kaç lira maaş farkı var? Allah aşkına şuraya bir ilkokul mezunu, bir de asistan maaşlarını yazsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı