Petrol hırsızlığı operasyonunda 12 tutuklama

Şırnak'ın İdil İlçesi Karalar Beldesi yakınlarından geçen Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına vana takarak, piyasa değeri 1 milyon 200 bin lira olan petrol çaldıkları tespit edilen, aralarında bir köy muhtarı ve bir korucubaşının da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Petrol hırsızlığı operasyonunda 12 tutuklama
Petrol hırsızlığı operasyonunda 12 tutuklama
GİRİŞ 11.02.2014 11:04 GÜNCELLEME 11.02.2014 11:04

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde kaçak ham petrol ele geçiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gözaltına aldıkları kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda teknik takip başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik takibin ardından boru hattına takılan vananın yerini tespit eden polis ekipleri, Şırnak'ın İdil İlçesi'nden gelen ham petrolün izini sürdü. Durumu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildiren polisin jandarma ile birlikte Kızıltepe ve İdil ilçelerinde düzenlediği ortak operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

1 YIL BOYUNCA ÇALMIŞLAR

Güvenlik kuvvetlerinin yaptığı çalışmada gözaltına alınan kişilerin, yaklaşık 1 yıl boyunca boru hattına taktıkları vanadan piyasa değeri 1 milyon 200 bin lira olan, 400 bin litre ham petrol çıkardıkları ve bunu Mardin'in Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde sattıkları ortaya çıktı.

Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda, İdil İlçesi'nde yaşayan bir köy muhtarı, bir korucubaşı ve bir köy korucusunun da aralarında bulunduğu 12 kişi, ifadelerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması