Başbakan'a küfür eden sanıklara 31 yıl hapis!

Eskişehir'de katıldıkları bir gösteride Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden 17 sanığa toplam 31 yıl hapis cezası verildi.

Başbakan'a küfür eden sanıklara 31 yıl hapis!
Başbakan'a küfür eden sanıklara 31 yıl hapis!
GİRİŞ 11.02.2014 16:47 GÜNCELLEME 11.02.2014 16:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuksuz sanıklardan M.O. ve M.K. hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar K.K, H.U, D.A, B.K, E.G, A.Ç, S.E, A.E.M, A.T, H.Ö, P.A.Ö, M.B, S.A.K, M.D. ve İ.C'nin ise avukatları katıldı.

Sanık M.O, savunmasında söz konusu eyleme katıldığını belirterek, "Her zaman söylenen bir söz olduğunu düşündüm. Suç olduğunu bilmiyordum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Diğer sanık M.K. de söylediği sözlerin suç olduğunu bilmediğini öne sürerek, beraatini talep etti.

Sanıkların avukatlarından Özgür Özlem Öngel ise sanıkların söylediği sözlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak söylenmediğini, siyasi eleştiri niteliğinde olduğunu savundu.

Kararını açıklayan mahkeme, sanıkların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğine kanaat getirerek, M.O, M.K. ve K.K'yi 1'er yıl, diğer sanıklar H.U, D.A, B.K, E.G, A.Ç, S.E, A.E.M, A.T, H.Ö, P.A.Ö, M.B, S.A.K, M.D. ve İ.C'yi ise 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Splinter Usta 10 yıl önce Şikayet Et
    beter olun. bunlar size az gelir ama idare edin artık
    Cevapla
  • istanbulli 10 yıl önce Şikayet Et
    güzel sonuç. Bilmiyor muş muş... bir halt yediysen kıvırmıycaksın cezası ne ise çekiceksin.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Ana avrat küfret sonra Suç olduğunu bilmiyormuş!!!!!?..... .....Edepsizler!!!!! ....siz insanmısınız bre!!!!...Küfrün esiri olmuşlar!!!!!..
    Cevapla
  • Ali Aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Keşke vekil olsaydınız cezadan yırtardınız.... Çünkü sizin büyükleriniz de aynı terbiyesizliği yapıyor sonra da "kendimi ifade ettim!" diyorlar. Hem hakaret edip hem de ceza yemek istemiyorsanız vekil olan size yakışan partiden.. Bu arada yeni bir parti kurulacakmış o da olabilir... CemCHP ya da CCHP olacakmış ismi... (cemaatçi cumhuriyet halk partisi)
    Cevapla
  • yykucuk 10 yıl önce Şikayet Et
    Küfür ifade özgürlüğü önünde bir engeldir.. Şimdilerde internetteki müstehcen videoların ve resimleri engellemeye kalkılşılmasına özgürlük kısıtlaması diyenler, ilerde ifade özgürlüğününde kısıtlandığını söylerseler şaşırmam. Küfür etmekle ifade özgürlüğü yapılamaz. Ancak, küfür edilen kişinin haklarına ihlal yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu