Necdet Özel son anda konuşmasını iptal etti

Genelkurmay Başkanlığı'nda bugün yapılan bu toplantıda da astsubaylar, eleştirilerini sert bir şekilde dile getirince Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de astsubaylara hitaben yapacağı konuşmayı iptal etti.

Necdet Özel son anda konuşmasını iptal etti
Necdet Özel son anda konuşmasını iptal etti
GİRİŞ 11.02.2014 17:44 GÜNCELLEME 11.02.2014 17:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuvvet komutanlarının yapacağı konuşmaların da iptal edildiği öğrenildi.

Bu zamana kadar generallerin terfi durumlarının ve istifalarının sıklıkla gündeme geldiği TSK'da dün alışılmamış bir toplantı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı, astsubayların son dönemdeki huzursuzluklarından ötürü Türkiye'deki tüm askeri birliklerden 270 temsilci astsubayı Ankara'daki karargaha çağırdı.

23 Ocak'ta Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen askeri kanunlarda değişiklik paketi, astsubaylarda rahatsızlık yarattı. Bu tasarıyı uzun zamandır bekleyen, özlük haklarının subaylardan geride kaldığını öne süren astsubaylar hayal kırıklığı yaşadı.

Astsubayların sorunlarını dinlemek ve çözüm getirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı karargahında dün yapılan ilk toplantıda, sonuca varılamadı. Toplantı bugün de devam etti. TSK'daki mevcudu 97 bin olan astsubaylar, orduevleri, kamp, sosyal tesisler ve askeri hastanelerdeki ayrımın kalkmasını, adil lojman paylaşımı ile subaylarla aralarındaki yüksek tazminat ve maaş farkının kapatılmasını talep ediyor.

Cengizhan Çatal'ın haberindeki iddialara göre Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, yapılan davetin sadece görselliğe dayandığını öne sürerek şunları söyledi:

"Toplantıda astsubaylara söyledikleri gerekçe şu: 'Biz istedik ama Maliye Bakanlığı vermedi.' Bir anlamda sorumluluğu hükümete yüklemeye çalışıyorlar. Somut olarak yapılmış birşey yok ama sürekli 'biz üzerimize düşeni yapıyoruz' deniyor. Genelkurmay, resmen astsubayların başına çuval geçirdi. Sıfır sorun algılamasıyla kendi personelinin bir kısmını yok sayarak yapılan düzenlemeler insanları irite ediyor. Genelkurmay diyor ki 'ben pilot bulamıyorum.' Uçağı uçuran teknisyeni neden yok sayıyorsun. Bir vidayı eksik taksa senin uçağın gitti. Pilota bin liraya yakın zam veriyorsun, uçağın uçmasını sağlayan insanları ise yok sayıyorsun. 2012'de Genelkurmay astsubaylığı oluşturdular. Kuvvet astsubayları ve Genelkurmay astsubayı birlikleri gezip ikna edemeyince bu toplantıyı yapma ihtiyacı duyuldu."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Abdullah KUL 10 yıl önce Şikayet Et
    her şey sahte her şey yalan. Sen; subayı hava harp okulundan mühendis olarak yetiştiriyorsun. Assubay subayın yardımcısı teknisyen doğrumu? Ama gelgelelim öyle değil adı mühendis kullanılan cihazların tamirini idamesini assubay yapıyor başı sıkışınca üstesinden gelemediği bir sorun çıkarsa mühendis subay müdahale edip sorunu çözecek ya yalan anlamıyor adı mühendis işi yapan neticelendiren üstesinden gelen arızayı çözen yine assubay ama ücretlendirme yapılırken bunlar hiç gündeme gelmiyor. Madem bu işler eskiden beri böyle gelmiş yeter artık herkes üzerine düşen vazifeyi yapsın alacağı maaşı hak etsin işini gerçek anlamda yaptığı için alsın etiketi için birilerine fazla para ödenmesin adil olunsun.Ben olaya farklı yönden yaklaşmak istedim.
    Cevapla
  • aytek yıldızben 10 yıl önce Şikayet Et
    bir taşla iki kuş . hakları verdirmeyip topu hükümete atarak alt kademe askerlerin ak partiye giden oyların önünü kesecek.
    Cevapla
  • adem yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ACABA. değil emir vermek astsubayların karşısına çıkmaya yüzlerimi yok acaba?
    Cevapla
  • adem yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ASTSB LARI MALZEME OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇİN. tarihte ilk defa genel kurmayın web sitesinde astsb ların sorunları ile ilgili çalışma yapılmaktadır yazdı netice yok! top hükümete atıldı. maliye daire ne iş yapar! ayrıca bu güne kadar gelen bütün genel kurmay başkanları malzeme olarak kullanmaktan öte gidemedi!
    Cevapla
  • ahmet kalafat 10 yıl önce Şikayet Et
    ADALETİNİZ BUMU. tüm personelinize adil olmadığınız sürece, astsubayları hor,hakir, cahil gördüğünüz sürece hep bana hep bana dediğiniz sürece bu huzursuzluk asla son bulmayacak .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak