İşkenceyle öldürülen kedi için protesto

Eskişehir'de işkence edilerek telef olan kedi için Ortaca'da protesto eylemi düzenlendi.

İşkenceyle öldürülen kedi için protesto
İşkenceyle öldürülen kedi için protesto
GİRİŞ 12.02.2014 19:57 GÜNCELLEME 12.02.2014 19:57

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen protestoya katılan hayvanseverler,"Hayvanlara kötü davranmak günahtır", "Hayvanlara acı çektiren çocuklara da acı çektirir", "Benim adım körebe, av yapmadım diye sahibim gözümü oydu ve terk etti" yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen, burada yaptığı basın açıklamasında, Eskişehir'de bir üniversite öğrencisinin kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiğini ve hayvan ölmeden önce de görüntüsünü çektiğini iddia ederek, hayvanlara şiddet uygulayanlara karşı ağır cezalar verilmediği sürece bu olaylar devam edeceğini savundu.

Dağdelen, sadece Eskişehir'de değil ülkenin her yerinde hayvanlara eziyet edildiğini iddia ederek, "Bize çok fazla olay ihbar edilmiyor. Ama bilmediğimiz çok sayıda hayvana şiddet ve tecavüz olayı yaşanıyor. Hayvana yapılmış şiddet insana yapılmıştır. İstatistikler de bunu gösteriyor" diye konuştu.

Dağdelen, ülkede hayvanlara uygulanan şiddete karşı ciddi bir cezanın olmadığını öne sürerek, hayvana tecavüz eden, bacağını koparan kişi ile bir bahçeden erik çalan kişiye aynı cezanın verildiğini ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!