Yüksekova'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde BDP ilçe başkanlığı tarafından yapılan yürüyüş sonrası çıkan olaylara polis müdahale etti.

Yüksekova'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi
Yüksekova'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi
GİRİŞ 13.02.2014 16:20 GÜNCELLEME 13.02.2014 16:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BDP İlçe Başkanlığı, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Eski Cezaevi Kavşağı'nda bir araya gelen kalabalık, hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü binalarının bulunduğu Cengiz Topel Caddesi'nden İpekyolu Caddesi'ne doğru yürümek istedi.

Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine İlçe Belediye Başkanı Ercan Bora ve yöneticiler, Kaymakam Yasin Tikdağ ile görüşerek yürüyüşe izin verilmesini istedi.

Yürüyüşün daha önceden belirtilen güzergah üzerinden yapılması gerektiğini bildiren Tikdağ, söz konusu güzergaha izin vermedi.

Bunun üzerine geri dönen kalabalık arasındaki yüzleri maskeli bir grup, polise taş ve molotofkokteyli attı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi.

Çıkan olaylar nedeniyle ilçedeki esnaf kepenk kapatırken, olayların ara sokaklarda sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Deli Rüzgar 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH polisimize ve askerimize güç kuvvet versin.. Bu ırkçı insanlarıda islah etsin.Veda hutbesini anlayarak okumayı nasip etsin.Türk ve Kürt Adem oğludur.Rabbimiz bir atamız da birdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar