Kabataş'taki saldırıyla ilgili medyaya veryansın

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta saldırıya uğrayan ancak bugün bazı basın-yayın organlarında bununla ilgili görüntüler yayınlanan Zehra Develioğlu'nun avukatı Abdurrahman Kayapınar'dan açıklama geldi.

Kabataş'taki saldırıyla ilgili medyaya veryansın
Kabataş'taki saldırıyla ilgili medyaya veryansın
GİRİŞ 14.02.2014 15:10 GÜNCELLEME 14.02.2014 17:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

 Gezi Parkı olayları sırasında bulunduğu Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddia edilen bazı basın-yayın organlarında bununla ilgili görüntüler yayınlanan Zehra Develioğlu'nun avukatı Abdurrahman Kayapınar, Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan doktor raporuna göre; Develioğlu ve çocuğunun darp edildiğinin tespit edildiğini belirtti

Yazılı açıklama yapan Kayapınar, "Müvekkilim Zehra Develioğlu'nun mağduru olduğu olayla ilgili olarak bazı basın yayın organları tarafından yayınlanan görüntüler ve bu görüntülere dayanılarak hazırlanan haberler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma zarureti doğmuştur" ifadelerini kullandı.

Zehra Develioğlu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde çocuğu ile birlikte bulunduğu esnada, bir grubun sözlü ve fiili saldırısına uğradığını ve bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatla şikayetçi olduğunu hatırlatan Kayapınar, bu olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturmanın halen devam ettiğini hatırlattı.

"Adli Tıp raporuna göre darp edilmiştir"

Müvekkili Develioğlu'nun, şikayeti üzerine İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edildiğini ve burada düzenlenen doktor raporuna göre, Develioğlu ve çocuğunun darp edilmiş olduğunun tespit edildiğini aktaran Kayapınar, şunları söyledi:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma aşamasında, olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildiği, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmediği tespit edilmiştir. Bu itibarla olay yerine ait net, teşhise müsait görüntülere ulaşılamamıştır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir. Basın yayın organları tarafından, müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia edilmekte, müvekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösterilmekte, görüntülerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle, müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Aynı şekilde, müvekkilimin darp edildiği, doktor raporu ile tespit edilmiş olduğu halde, raporda bulunmayan bir kısım hususlar varmış gibi ifade edilerek, müvekkilimin ve çocuğunun darp edilmiş olduğu gerçeği gizlenmeye çalışılmaktadır.

Henüz devam etmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak, soruşturmanın gizliliği ilkesi hiçe sayılmak suretiyle, basında yer alan, müvekkilime yönelik bu nevi suçlama ve ithamlar, yaşamış olduğu acının katbekat artmasına neden olmaktadır."

"Gerçekler ortaya çıkacak"

Avukat Kayapınar, söz konusu olay nedeniyle yürütülmekte olan soruşturma sonucunda gerçeklerin ortaya çıkacağı ve olayın faillerinin tespit edileceği inancında olduğunu belirterek, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde neticelenmesi ve mağdurun yaşamış olduğu acının daha fazla artmaması için, gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyor, bu süreçte soruşturmanın gizliliğini ihlal eden, müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden kişiler hakkında yasal yollara müracaat edileceğini, kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • mutlutellal 10 yıl önce Şikayet Et
    HalidBinVelid. bazı gazeteler sanki bir şey yokmuş gibi haber yapmış diyorsun senin yaptığın bundan bin kat daha edepsizce, resmen O bayanın düştüğü kötü durumu kendi siyastine alet ediyorsun.. Yazık senin bir tanığdın bu duruma düşseve biri de bunu kendi ideolojilerini anlatma yolunda kullansa iyi mi olurdu?!!!!
    Cevapla
  • mutlutellal 10 yıl önce Şikayet Et
    HalidBinVelid mağdur duruma düşmüş birinin üzerinden siyaset yapma. senin gibi her dakika da çarpıtma ve yalanlarla konuşan birine bu büyük Sahabimizin ismiyle hitap etmekten utanç duyuyorum, her haberin altına illa çarpıtma veya yalan sözlerle cemaate laf atmaya çalışıyorsun, yazık. Zaman gazetesine nerden bağladın ben de bu haberleri dediğin gazetelerden ve televizyonlardan takip ediyorum ve o gezicilere karşı aynı kötü düşünceleri hissediyorum.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    ali ismailler olsaydı farklıydı. bu kadın ne devletin, nede şahsın malına canına kastdetmediği halde buna maruz bırakılmıştır.taş atmamış kimseyi tehdit etmemiştir. bu sol kesimin acımasızlığının canlı delilidir. ne kadar çarpıtıp aklamaya çalışsalarda bu hafızalara kazınmıştır.
    Cevapla
  • Ersin Kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Hikmet... ..sen kış uykusuna yatmışsın anlaşılan. Başbakan konuştuktan bir kaç gün sonra görüntüler TV'de yayınlandı. Ben bizzat izledim ve şok oldum. Tabi ki sen şartlı olduğun bunları için gezi tarafı kanallarda göremezsin. Görmediğiniz, daha doğrusu görmek istemediğiniz bir olay da sizin için yok hükmündedir. İşte sana göründü linkleri. Burası cem evi değil cami. http://www.youtube.com/watch?v=IARWQVA9_MI yetmez se gene vereyim.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Türbanlı hamile kadının darp görüntüsünü aynı sol basın gibi bir şey yokmuş gibi vermiş?..Aciip irrite oldum?..Zaman gazetesini alıp tükürsem tükürüğüm kirlenir?..... ...O yüzden tükürmeyeceğim?..ALLAH,a havale edeceğim?..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi