Süleyman Aslan cezaevinden çıktı

17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan, cezaevinden tahliye oldu.

Süleyman Aslan cezaevinden çıktı
Süleyman Aslan cezaevinden çıktı
GİRİŞ 14.02.2014 16:00 GÜNCELLEME 14.02.2014 16:41

Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, nöbetçi İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından Üsküdar'daki Paşakapısı Ceza İnfaz Kurumu'na geldi. Aslan bir süre sonra cezaevi içerisine alınan siyah bir minibüse binerek, buradan ayrıldı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan avukat Şen, müvekkilinin adli kontrol tedbiri uygulanmadan bihakkın tahliye edildiğini belirterek, müvekkili hakkında herhangi bir yurt dışı yasağı da bulunmadığını bildirdi.

Kamuoyunda, soruşturmanın gizliliği ihlal edilmek suretiyle yanlış algı oluşturulduğunu, yargısız infaz yapıldığını ifade eden Şen, soruşturmada ilerleyen aşamada davaya dönerse maddi hakikatlerin yerli yerine oturacağını söyledi.

Müvekkilinin, evinde elde edildiği iddia edilen paralarla alakalı ayakkabı kutusu üzerinden yapılan bir takım kurgular ve senaryolarla yargılanmadan suçlu ilan edildiğini dile getiren Şen, bunun doğru olmadığını, müvekilinin kişi hak ve hürriyetleri yok edildiği halde tahammül ve sabrederek ortaya koymaya çalıştıklarını anlattı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu