Şefkat Tepe dizisine suç duyurusu

İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Demir, Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan "Şefkat Tepe" dizisi hakkında "İslam dininin kutsalını suistimal ederek, Hz. Muhammed'e hakaret edildiği" gerekçesiyle, Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şefkat Tepe dizisine suç duyurusu
Şefkat Tepe dizisine suç duyurusu
GİRİŞ 19.02.2014 20:03 GÜNCELLEME 19.02.2014 20:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Demir tarafından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan 4 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Fethullah Gülen ve "hizmet" ekibinin, Hz. Muhammed ile ilgili gördüğünü iddia ettiği rüyaların toplumu olumsuz etkilediği anlatıldı.

Dilekçede, Fethullah Gülen'in, Hz. Muhammed'in Türkçe Olimpiyatlarına katıldığı ve "tweetleri ikiye katlayın" talimatı verdiği şeklinde söylemlerinin, din ve peygamber istismarından başka bir şey olmadığı vurgulandı.

Senaryoyu oynayan ve oynatan kişilerin, İslam'ı ve Hz. Muhammed'i oyunlarına alet etmeye hakları olmadığı savunulan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Baştan sona saçma sapan, garip kurgu ve tipleme senaryolarla yayınlanan, topluma hiç bir faydalı yanı olmayan, çözüm süreci ve bu süreci baltalamayı amaçlayan, toplumun kaynaşmaya ve birleşmeye ihtiyacının bulunduğu bu ortamda Şefkat Tepe dizisinin hala yayınlanması, Türk ve Kürt kardeşlerimiz olmak üzere iki tarafı da germesi, birilerini karalayıp dışlaması, acaba kime ve neye hizmet etmektedir. Kimlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Yayınlanan sahneye bakıldığında Peygamberimizin bir ışık huzmesi içinde çağrılıp, kamyonetin kasasına bindirilmesi, arabanın kendiliğinden çalışıp yürümesi tepki gösterilip geçilecek ve sadece kınanacak bir hadise değildir. Bu, peygamberi ve dini tanımamakla beraber, peygamberimizin şahsi manevisini hafife almak, basite indirgemek, sıradan bir senaryoya figüran olarak koymak, yanlış bir anlayışın, yanlış bir düşüncenin desteklenmesine alet etmekten öte bir şey değildir. Burada bütün bir toplumun veya izleyenlerin itikadi olarak saptırılması, din anlayışı ve peygamber tasavvuruna bakışın bozulmak istenmesi de yatmaktadır."

Dilekçede, Hz. muhammed'in yalnızca Fethullah Gülen ve cemaat mensuplarının rüyasına girmesi, onlara talimat vermesi ve yol göstermesinin bir "ayrımcılık" sorusunu doğurduğu kaydedilerek, "Acaba Peygamberimizin, Samanyolu Tv ve cemaat ile yaptığı bir televizyon programcılığı ve rüyalara konuk olmak için yaptığı bir mukavele, bir sözleşme mi var da bizim bundan haberimiz yoktur. Ondan dolayı mıdır ki ümmetin zulüm gördüğü Suriye'de, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da, Mısır gibi, Müslümanlar'ın kan ağladığı, mallarının ve canlarının yok edildiği yerlerde bulunmuyor, buralara gidemiyor?" ifadelerine yer verildi.

"Özür dileme nezaketi göstermediler"

Samanyolu Televizyonu'nun bu yaşananların ardından özür dileme nezaketini dahi göstermediği kaydedilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Peygamberimizin şahsı manevisini hafife alarak hakaret etmek, din ve peygamber istismarı yaparak, Allah Resulünü kendi çıkar ve menfaatlerine alet etmekten, Peygamberimiz başta olmak üzere tüm peygamberler ile ilgili çok kötü ve kabul edilemeyecek örneklik oluşturmaktan, insanlara bu şekilde bir eylemi yapmaya meylettirmekten, iman ve itikat boyutuyla dini algıyı bozmaktan, bir grubun veya cemaatin anlayışına alet etmekten, başta Fethullah Gülen olmak üzere Samanyolu Televizyonu, genel yayın yönetmeni hakkında kamuoyunda oluşan bu İslami inanç ve ilkelerin kaybından ve zaafa uğratılıp bozulmasından dolayı, Peygamberimiz şahsında manevi tahkir olarak suç duyurusunda bulunuyor ve gereğinin yapılması için hukukun üstünlüğüne inanıyorum."

Dilekçede, Samanyolu Televizyonu ile Şefkat Tepe dizisinin yapım şirketinin yetkililerinin Türk Ceza Kanunu'nun gerekli maddelerince cezalandırılması talep edildi.

YORUMLAR 15
  • isim siz 10 yıl önce Şikayet Et
    Turhan Aktaş,. Cevap veriyorum; Bak kardeşim biri SİYASETÇİ biri CEMAAT (yada lideri) ... Hani "anlatabilirmiyim" bilemiyorum benim "anlatma" kabiliyetim kıttır... Biri derki bizim için öncelik başörtüsü değil sonra bu zamanla "değiştirilir" şartlar "değiştirilir" BAŞÖRTÜSÜ 'ne serbestliğe kadar ince ince dokur ve istediğini elde eder. (uzatmıyorum örnekleri çoğaltmıyorum) BUNA İLMİ SİYASET DENİR! Ama bir diğeri CEMAAT bir öyle bir böyle olmaz, yalan söylemez, MÜSLÜMAN'a beddua etmez, din düşmanlarına PETROL KAYNAKLARINI aktarmaz aracı olmaz, (uzatmıyorum bununda örneklerini çoğaltmıyorum).. HERKES İŞİNİ YAPACAK BİRİ SİYASETİNİ BİRİ HİDAYETİNİ... (Hidayet Allah tandır sebep olacak "anlatabiliyormuyum")
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Haşhaşi Lafı Birden Çıkmadı. Öncesinde başbakan'ı "Firavun" ilan edenler bir düşünsün sen firavun deyince bişey olmuyorsa eğer haşhaşi cevabını alınca da bozulmayacaksın. Koç Doğan Hoca bir olmuş erdoğana saldırıyor ortaklıkları iyot gibi çıktı su yüzüne
    Cevapla
  • Atabey Arkın 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah resulu rüyada kendi sureti ile görülür.. Allah resulu rüyada kendi sureti ile görülür. Ben öyle kendi güzel sureti ile gördüm. Başka şekillerde gördülerse o şeytandır. Çünkü şeytan her şekle girer sadece Allah resulunün suretine giremez. Bunlar hiç Allah resulunü rüyada görmemişler demekki. Bende FG rüyamda terkedilmiş pecmurde halde gördüm. Senin taraftarın çoktur niye yalnız bıraktılar deyip ekmek ve yoğurtla karnını doyurdum. Biz yine insaflıyız. Tevbe edin yine aramıza gelin yolunuz yol değil. Amerikada kalınarak dini lider olunmaz. Tayyip bizim dini liderimiz değil idarecimizdir. Allah sizden olan emir sahiplerine itaat edin buyurur.
    Cevapla
  • turhan aktaş 10 yıl önce Şikayet Et
    isimsiz. kardeşim doğru bunlar oldu hakkını teslim edeceğiz elbet...ya benim söylediklerim olmadımı sen onu da yaz bi zahmet...
    Cevapla
  • athen slayer 10 yıl önce Şikayet Et
    Ceza vermezler. Biz ne büyücüyüz ne de niyet okuyucu. Peygamberimizi iyi niyetle bu şekilde göstermiş olabilirler. Şimdi bazıları hata yapıyor diye niyet okuyuculuğu mu yapacağız. İnsanlardan şöyle bir algı oluştu sevilmeyen bir insanın yaptıkları yanlıştır gibi bir algı. Cemaatten bazıları yanlış yapıyor diye iyice bölük bölük ettiler insanları. Ben cemaate gönül vermiş insanlarla neredeyse her gün konuşuyorum. Kimin ne niyette oldugunu ancak Allah bilir. Biz kimseye münafık diyemeyiz çünkü münafık demek niyet okuyuculuğu yapmak demektir. Başbakan haşhaşilere gönderme yapıyor. Cemaatin zirvesindekilerde bu olaylardan ders almalılar. Hükümetin içinde de cemaatin içinde de olabilir çürük yumurtalar. Ak partiye oy vermekten vazgeçen cemaatçilere sesleniyorum. Niyetiniz iyi ise arayın gönlünüze göre parti ama emek veren insanları da unutmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı