Alevi dedeleri Mekke'de

Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, kutsal yolcuğulun son durağı Mekke'de Arafat'a çıkıp dua etti, Sevr ve Hira Mağarası'nın bulunduğu Nur Dağını, Müzdelife, Mina, sahabelerin yattığı Cennet-ül Mualla kabristanı, şeytan taşlama alanlarını gördü.

Alevi dedeleri Mekke'de
Alevi dedeleri Mekke'de
GİRİŞ 20.02.2014 14:58 GÜNCELLEME 20.02.2014 14:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mekke'de umre vazifesini yerine getiren Alevi dedeleri ile Bektaşi babaları, Arafat'a çıkıp dua etti. Kafile, Sevr ve Hira Mağarası'nın bulunduğu Nur Dağını, Müzdelife, Mina, sahabelerin yattığı Cennet-ül Mualla kabristanı ile şeytan taşlama alanlarını da gördü.Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik himayesinde, Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından gerçekleştirilen kutsal yolculukta, Alevi dedeleri ve bektaşi babaları Mekke'de ziyaretler de bulundu.

Grup, ilk önce Hz. Muhammed'in Medine'ye hicret ettiği sırada, Mekke'li müşriklerden saklandığı mağarının bulunduğu Sevr Dağı'nı gördü. Mağara engebeli bir alanda ve yüksekte bulunduğu için kafile, dağın eteklerinde yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Hz. Adem ve Hz. Havva'nın cennetten ayrıldıktan sonra buluştuğu, Hz. Muhammed'in veda hutbesi konuşmasını yaptığı Arafat'a giden Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, burada dualar etti.

 

 

YORUMLAR 1
  • ali yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    ESAATTA BELKİ KABEYE GİDER. ama şimdi işi çok müslüman öldürüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı