20 yıl önce Bosna'da şimdi İstanbul'da!

Osmanlı'nın emaneti Bosna Hersek'te yaşanan acı savaş esnasında orduyu denetleyen Aliya'nın yanında tekbir getiren genç komutan o döneme damgasını vurmuştu. Şimdi o tekbir İstanbul'da getirildi.

GİRİŞ 23.02.2014 11:59 GÜNCELLEME 23.02.2014 17:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Boşnaklar'ın lideri Aliya İzzetbegoviç'in 7. Tabur Komutanı Tuğgeneral Şerif Patkoviç, 20 yıl önce Bosna Savaşı esnasında, dönemin devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç önünde ordusuna tekbir getirtmişti.

Aliya, ordusunu denetlemeye çıktığı bir gün askerlerine selam veriyor. Ardından ise hemen yanında duran Tabur Komutanı Tuğgeneral Şerif Patkoviç orduya güçlü bir sesle 'Tekbir' getirtiyor. 

20 yıl aradan sonra Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversite Komisyonu'nun düzenlediği Şehitler Gecesi programında üç kez tekrar tekbir getirdi. Sanki o yılları yaşayan Patkoviç'in tekbir sesine salondakiler de güçlü bir sesle 'Allah-u Ekber' diyerek karşılık verdi.  Patkoviç ise 'Maşallah' diyerek gülümsedi. 

20 yıl aradan sonra tekrar o heyecanı yaşadığını ifade eden Gazi Patkoviç, son dönemlerde Bosna'da tekrar yaşanan olaylardan dolayı İslam dünyasını dikkatli olmaya davet etti.

Aliya İzzetbegoviç, yanında genç komutan Şerif Patkoviç ve silah arkadaşlarından bir kare...

İŞTE 20 YIL ÖNCEKİ VİDEO VE BUGÜN İSTANBUL'DA TEKRARLANAN TEKBİR SAHNESİ...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • mustafa erdem 10 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Mili görüş kuruluşu anadolu gençlik derneği de olmasa bunları tanıyan olmayacak iyi ki varsın milli görüş gençliği
    Cevapla
  • Adnan T. 10 yıl önce Şikayet Et
    ileri hucuummm.. Biz yedi duvenede savasirken her ataga kalktigimizda tekbirsiz hic birzaman hareket etmedik,canakelede tekbir sesleri yukselerek kazandik o cepheleri.simdi ne var askerimize soylene soz Hucummmm bu nedir senin kanini kaynatiyormu bence hayir,daha cok kokutuyor,hucuumm yada ileriiiii,ama sen bir Tekbir getirde bak o Askerimiz nasilda Saahaa kalkiyor o zaman gor.
    Cevapla
  • Adnan T. 10 yıl önce Şikayet Et
    Tekbir. Selim kardesede bu cevap ayni zamanda,Bosna hersek icin benim arkadaslarim sehit oldular.saniyormusunuz,sizler sirblar sadece bosnali mucahitlerden korkup kactiklarini.Sayet orda cephede ve heryerde Tekbirler olmasaydi o mucahitler sahaa kalkip dusmanin ustune gitmezlerdi,suanda bile seyrettigim bu kisa filimde o gunlere gittim Canada gibi ulkeden biz oraya sehit gonderdik mucahitlerin tekbiri sehitlik mertebesine ulasmak icin yapilir,o anda korku diye birsey kalmaz ve dusmana korku salarsiniz cunki Allah(cc)linin ismi ile ataha kalkiyorsunuz,burda yapilan tekbirde o mucahitlerin sevkini artirmak icin yapilmistir,aslinda bir iki uc deyil yuzkere yapilsa azdir,bu gosteris deyildir,muslumanlarin ataga geciren bir komuttur.
    Cevapla
  • fatih genç 10 yıl önce Şikayet Et
    selim can adlı kardeş. ne gerek var şimdi eleştirmeye anlamıyorumki ille bi laf sokmalımısınız arkadaş şu eşsiz anlamlı bir güne
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH nur içinde yatırsın?........ .....Gurur duyduk!...ALLAH böyle komutanları Müslümanların Başından eksik etmesin!?.."ALLAH,U EKBER.".
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı