Yemen'den Türkiye'ye 'paralel' destek

Yemen'nin başkenti Sana'da düzenlenen ve İslam dünyasının 23 farklı ülkesinden sivil toplum kuruluşlarının katıldığı "STK'lar arası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı"na Türkiye'de devam eden paralel yapı ile mücadele damgasını vurdu.

Yemen'den Türkiye'ye 'paralel' destek
Yemen'den Türkiye'ye 'paralel' destek
GİRİŞ 24.02.2014 13:49 GÜNCELLEME 24.02.2014 13:49

Yemen Cumhurbaşkanı'nın da destek verdiği konferansta konuşmacılar Gezi Parkı ile başlayan ve paralel yapı ile devam eden sürece işaret ederek; "Belli merkezlerden teşvik edilen ve İslam dünyasının yeniden ayağa kalkmasını engellemek isteyen bu girişimler asla tesadüf değildir. Aynı oyunun farklı versiyonlarına karşı uyanık olmak zorundayız" dediler.

Türkiye'nin Yemen Büyükelçisinin de katıldığı konferans 3 gün devam edecek.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (İDSB) Yemen'in başkenti Sana'da düzenlediği "STK'lar arası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı"nda Türkiye'deki son gelişmeler de geniş yer buldu. 23 farklı ülkeden konferansa katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Yemen halkı, Türkiye'den gelen heyete özel ilgi gösterdi. Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık ile başlayan süreci soran Yemenliler Türkiye'ye olan desteklerini de ifade ettiler.

TÜRKİYE İÇİN NE İSTİYORSAK YEMEN İÇİN DE AYNI ŞEYİ İSTİYORUZ

Konferansın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı'nın özel temsilcisi ve Gençlik Bakanı Ammar İryani Yemen ve Türkiye arasındaki ilişkilere işaret ederken Yemen Başbakanı'nın özel temsilcisi ve yardımcısı Dr. Abdurragip Obada da Türk sivil toplum kuruluşlarını ve girişimcileri ülkesine davet etti. Yemenli sivil toplum kuruluşlarına adına konuşan Necip El Kureyşi geri kalmış ülkelerin kalkınmasına sivil toplum kuruluşlarının büyük katkı sağlayacağını ifade ederken İDSB Onursal Başkanı Necmi Sadıkoğlu da yaptığı konuşmada İslam dünyasının en önemli probleminin kalkınma olduğunu söyledi. Kalkınma probleminin temelinde de eğitimsizliğin olduğunu söyleyen Sadıkoğlu; "Ülkeler iyi yönetiliyorsa başarı da geliyor. Türkiye için ne istiyorsak Yemen için de aynısını istiyoruz" diye konuştu.

GEZİ PARKI DA, 17 ARALIK DA AYNI OYUNUN FARKLI VERSİYONLARIDIR

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Başkanı Ali Kurt da yaptığı konuşmada tespih taneleri gibi dağılan ümmetin bu çağdaki çocukları olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Kurt; "İslam dünyasının üç büyük düşmanı vardır. Fakirlik, cehalet ve ihtilaf. Biz bunları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İslam dünyasının yeniden dirilişi ise birçok güç merkezini rahatsız etti. Bazı ülkelerde yaptıklarını Türkiye'de de eş zamanlı olarak yapmak istediler. Belli merkezlerden teşvik edilen ve İslam dünyasının yeniden ayağa kalkmasını engellemek isteyen bu girişimler asla tesadüf değildir. Mısır ile eş zamanlı olarak planlanan Gezi Parkı olayları tutmayınca şimdi de hiç planda olmayan ve akla gelmeyen başka bir oyun devreye sokuldu. Biz İDSB olarak bu oyunun da karşısında yer alıyoruz ve birlik içinde hareket ediyoruz. Aynı oyunun farklı versiyonlarına karşı uyanık olmak zorundayız. Türkiye şimdi bir çıkış noktasındadır. Biz bu oyunları ancak birlik olursak aşabiliriz" şeklinde konuştu.

TÜRK HEYETİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye'de 17 Aralık sonrasında devam eden olayların detaylarını öğrenmek isteyen farklı ülkelerin sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Yemen halkı da Türk heyetini dikkatle takip etti. Türkiye'den gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine özel ilgi gösteren Yemenliler 17 Aralık sürecine işaret eden İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt'u da uzun uzun alkışladılar. Türkiye'nin Yemen Büyükelçisinin de katıldığı konferans 3 gün devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor