Dinleyenler Selam Örgütü adını neden kullandılar?

Tarihin en büyük telekulak skandalında dinlenen isimler arasından çok sayıda gazeteci var. Dinleme listesinde ismi geçen bazı isimler açıklamalarda bulundular. İşte onlardan bir kısmı...

Dinleyenler Selam Örgütü adını neden kullandılar?
Dinleyenler Selam Örgütü adını neden kullandılar?
GİRİŞ 25.02.2014 07:47 GÜNCELLEME 25.02.2014 09:39

En çarpıcı yorum ise Mazhar Bağlı'dan geldi. "Kendisi dışındaki muhafazakarları terörist olarak görüyorlar" dedi.

İşte dinleme listesinde yer alan isimler ve aktardıkları görüşleri:

Hüseyin Yayman: Umarım Hizmet Hareketi bir an için düşünüp "biz ne yapıyoruz" şeklinde bir durum değerlendirmesi yapar. Çok acı, çok dramatik bir durumla karşı karşıyayız. Geçmişte derin devletin yaptığı uygulamaları, bugün hizmet hareketine mensup kişiler tarafından yapılması doğrusu bence büyük resmi görmek bakımından çok çok önemli bir durumu ifade ediyor.

NEDEN "SELAM" ÖRGÜTÜ?

Mazhar Bağlı (AK Parti MYK üyesi): Kendisi gibi düşünmeyen, kendileriyle iş tutmayan bütün aktörleri şu ya da bu şekilde, ya terörist görür, ya düşman görür, ya da mutlaka bertaraf edilmesi gereken habis bir ur olarak görürler.

Selam Terör Örgütü demeleri sadece bir isim bulmak için uydurdukları birşey değil. Kendisi dışındaki muhafazakarları terör örgütü olarak gördükleri için bu ismi veriyorlar.

Nevzat Çiçek: Savcı öyle toptancı bir bakış açısıyla liste kararı vermiş ki, bir bakıyorsunuz bir tarafından bir sanatçı var, bir tarafta hiç görüşlerine katılmadığınız insanlar var. Ve ortaya Selam Örgütü diye 28 Şubat sürecinin Akdeniz caddelerini hatırlatan bir olay çıkarmışlar karşımıza. Doğal olarak isme ben çok şaşırmadım.

Dediğim gibi isimler üzerinden bir dinleme yapılmamış. Burası çok ilginç, çok önemli. Çünkü ben hiçbir zaman kendi adıma bir hat almış değilim.

Hakan Çelik: Bizim gördüğümüz ve karşımıza çıkan fenomen çok başka. Devlet içinde devlete ortak olmaya aday, devletin çok kritik yerlerine sızmış, oralarda rant elde etmek isteyen bir takım örgütlerin ve kişilerin en akıl almaz yöntemlerle insanların özel hayatlarını ayaklar altına alarak siyaset mühendisliği yapmaya çalıştıkları izlenimi uyanıyor.

Bu çerçevede ilgili ilgisiz herkes dinlenmiş görünüyor. Bugün yayınlanan sayı bunun bir bölümü. Ve muhtemelen daha başka isimler de yakında çıkacak.

Fermani Altun (Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı): Bunlardan yılmayacağız. Daha çok çalışmamız, daha çok aklı selim insanların kenetlenmesi sağlanması gerekiyor. Yani aklı selim insanların karanlık güçlere karşı birlik olmaları gerekiyor. Ve oyunlara gelinmemesi gerekiyor. O bakımdan Sayın Başbakan'ın bu konudaki çalışmaları boşa değildir. Kendisinin bu konuda yanındayız.

Faik Işık (Avukat): Devletin teknik imkanlarıyla, araçlarıyla sabahtan akşama kadar oturmuşlar tüm Türkiye'nin içerisinde kendilerine rakip olacak, kendilerine muhalif olan insanların listesini çıkarmışlar. Böyle bir ülkede yargı hizmeti de doğru gitmez, polis hizmeti de doğru gitmez.

Stargazete

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı