Emniyet'te 'dinleme' soruşturması

Emniyet Genel Müdürlüğü, usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Dinleme kayıtlarının yer aldığı 'kozmik oda'nın mercek altına alınacağı soruşturmada, "köstebek mi var?" sorusuna da yanıt aranıyor.

Emniyet'te 'dinleme' soruşturması
Emniyet'te 'dinleme' soruşturması
GİRİŞ 25.02.2014 21:03 GÜNCELLEME 25.02.2014 21:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanması Emniyet'i de harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, dinleme kayıtlarının yeraldığı 'kozmik oda'yı mercek altına alacak.

İstihbarat Dairesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin, merkez ve taşra ünitelerinde usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Mülkiye ve polis başmüfettişlerinden oluşturulan soruşturma ekibi, özellikle 17 ve 25 Aralık operasyonlarında görev alan, dinleme, teknik ve fiziki takipten sorumlu polisleri araştırıyor.Müfettişler önce geriye dönük dinleme, teknik, takip kayıtlarını inceleyecek.

Yasal sürenin ardından imha edilmesi gereken soruşturma evrakları ile dinleme tapelerinin, emniyet binası dışına çıkarılıp çıkarılmadığı soruşturulacak.

Teknik dinleme ve takip çalışmalarında kullanılan cihazların talimat dışında kullanılıp kullanmadığı araştırılacak.

Bu kapsamda, gizli dinleme yapmak amacıyla özel izinle ithal edilen 'böcek' aparatlarının kayıtları da mercek altına alınacak.

İstanbul ve Ankara'da polis ekiplerinin emniyetin dışında dinleme üssü kurdukları ve burada teknik takip yaptıkları iddiaları da araştırılacak.

Müfettişler ayrıca, teknik takip ve dinlemeden sorumlu personelin de bilgi ve ifadesine başvuracak.

Soruşturma ile emniyet bünyesinde "köstebek mi var?" sorusuna da cevap aranıyor.

Söz konusu ses kayıtlarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 7
  • kayseriden38 10 yıl önce Şikayet Et
    Osman Kaya... O zaman devlet bahçelinin abdullah öcalan ile ilgili söyledikleri de doğru.. izledin demi? Arkadaşım neyin kafasını yaşıyosun sen ya... Evet Ak Parti çoğu şeyi düzeltti ama nankörlerin münafıkların hainlerin menfaatlerine dokunulunca iftiralarla Chp ve hizmet etmeye başladılar.. Şunu sormak istiyorum FGH'ine inanan saf cemaat üyeleri, CHP başa geçse sizce ne olur? siz onalara hizmet etmeye devam edin.. Osman Kaya sende saf saf inanmaya devam et, bu arada tafsiyemdir kemal kılıçtaroğlununda ses kayıtları yayınlandı başbakanı öven.. onuda seyret ve inan tamam mı!
    Cevapla
  • özgür yazıcı 10 yıl önce Şikayet Et
    osman kaya inanmamış.. kesinlikle doğru diyor..delil olarak sa kendi zannını gösteriyor. bu durumda konuşacak bişii kalmadı dağılalım arkadaşlar. teknik soruşturmada montaj çıkması bu soruşturmanın ABD de yapılması ya da montajcıların seslerinin önemi yok.. Osman Kaya ve onun gibilerin neye inandığı neticeyi belirler. ha KK nın ve bahçelinin ses kayıtlarına inanamazsa ya da feto nunkine inanmazsa onlarıda sahte kabul etmek durumundayız. şimdiden belirtelim..
    Cevapla
  • osman_kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle dogru montaj degil .. ben inanmıyorum kesinlikle dogru bu ses kayıtları ... ikinci bir konuda ... kozmik odadan bahsederken espiri yapıyorsunuz herhalde ... bülent arınç suikast diyerek kozmik odaya zaten akp girip tekrar düzenlemedimi ?
    Cevapla
  • orhan koksal 10 yıl önce Şikayet Et
    Özeleştiri yapmak şart. Ooooo geçmiş olsun, siz soruşturup, araştırıp bulana kadar iş işten geçti gidiyor. Niçin özeleştiri yapılmıyor ? Biz nerede nasıl bir hata yaptık diye? Eğer varsa bu parelel yapı parelel olmadan neden farkına varamadınız? Niye varamadınız? Göreviniz ülkenin ve milletin bekası değil mi?
    Cevapla
  • Kement 10 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin. bu ülkede vatanını satan cemaat varken köstebek zaten vardır. her pisliğin en kralını ihanetin en kralını bu ülkede bulursunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı