Kar yağışı altında kayak keyfi

Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de farklı ülkelerden gelen turistler, kar yağışı ve yoğun sise rağmen kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kar yağışı altında kayak keyfi
Kar yağışı altında kayak keyfi
GİRİŞ 26.02.2014 15:02 GÜNCELLEME 26.02.2014 15:02

Kar kalınlığı 40 santimetre ölçülen Palandöken'de, aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Ukrayna, Rusya, İran ve Polonya'dan gelen turistler, kar yağışı altında kayak, snowboard yaptı, kızak kaydı.

Tatilcilerin çocukları da kar topu oynadı. Pistlerde görülen sis ve etkili olan kar yağışına rağmen turistler, kayak yaparak güzel vakit geçirmeye çalıştı.

Önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken'de, 1, 2, 3 ve 5 nolu pistlerin dışında tüm pist ve gondolların açık olduğu öğrenildi.

Polat Renaissance Otel Genel Müdürü Bora Kanber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hiçbir yeri kar almazken, Palandöken'de böyle bir sıkıntının olmadığını belirterek, "Karlama sistemleri sayesinde burası altın çağını yaşıyor. Palandöken, hak ettiği değeri bu sene almaya başladı" diye konuştu.

Havalimanın kayak merkezine 15 dakika uzaklıkta olduğunu anlatan Kaber, "Dünyadaki bütün imkanları bulunun tek merkez burası. Oteller gece kayağı hizmeti de sunuyor" dedi.

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da kar yağışının doping etkisi yarattığını belirterek, "Farklı ülkelerden misafirlerimiz var. Özellikle Belarus'tan rezervasyonlar alıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi