Alkol cezasını cami temizleyerek çekiyor

Çorum'da trafik ekiplerinin kontrollerinde alkollü olarak yakalanan ve hakkında açılan davada 3 ay hapse mahkum edilen sürücünün cezası, denetimli serbestlik hükümleri gereği cami temizleme cezasına çevrildi.

Alkol cezasını cami temizleyerek çekiyor
Alkol cezasını cami temizleyerek çekiyor
GİRİŞ 27.02.2014 12:17 GÜNCELLEME 27.02.2014 12:17

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2009 yılında gerçekleştirdiği denetimler esnasında alkollü araç kullandığı belirlenen ve daha önce de aynı suçtan hakkında işlem yapıldığı tespit edilen Halil İbrahim Ş'nin (43) yargılanması için Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yargılama sonucunda, "alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan 3 ay hapse mahkum edilen sürücünün, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında topluma fayda sağlayacak uygulamalarla cezasının infazını tamamlaması uygun görüldü.

Halil İbrahim Ş'nin dosyası, mahkeme kararının ardından Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Burada yapılan incelemede sürücü Halil İbrahim Ş'ye verilen 3 ay hapis cezası, şartlı tahliye tarihine 74 gün olarak yansıdı ve farklı ceza uygulamalarıyla bunu geçirmesi kararlaştırıldı.

Kararda, Halil İbrahim Ş'nin cezasının 25 gününü kamuda ücretsiz çalışma uygulaması kapsamında ikamet adresine yakın olan Ömerbey köyü camisinde temizlik yaparak tamamlaması, geri kalan ceza günleri için de şube müdürlüğüne gelerek imza atma, bireysel görüşmelere katılma ve alkol ile uyarıcı maddelerle ilgili eğitim seminerlerine katılma şeklinde infaz edilmesi uygun görüldü.

- Günde 4 saat camide bulunarak temizlik yapacak

Cami temizleme cezasının infazına Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlileri gözetiminde başlayan Halil İbrahim Ş'nin, haftanın beş günü 13.00 ile 17.00 arasında camide bulunmak zorunda olduğu, buranın temizlik ve diğer hizmetlerini yerine getirme yükümlülüğüne çaptırıldığı bildirildi.

Cezasının infazına yaşadığı köyün camisini temizlemekle başlayan Halil İbrahim Ş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Özgürlüğüm kısıtlanmıyor. Cezaevinde kalmak yerine böyle bir ceza uygun görüldü. Bu da güzel bir uygulama. En azından akşamları ailemle birlikteyim. Cezaevinde değilim, hem de bir hizmet veriyorum" dedi.

- Hırsızlık suçuna da cami temizleme cezası

Öte yandan hırsızlık suçundan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çaptırılan Kadir Ç'ye (23) de şartlı tahliye tarihi hesaplanarak Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 21 gün cami temizleme ve sonrasında da çeşitli uygulamalara katılma cezası verildi.

Merkez Abdibey Camisi'nde her gün üçer saat temizlik yapma cezası alan Kadir Ç ise "Cezaevinde kalmaktansa burada temizlik yapmak daha uygun. 21 gün boyunca camiye gelerek temizlik yapacağım" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'