Emekli astsubaylar ölüm orucuna başlayacak

Emekli Hava Astsubay Bülent Dönertaş, 30 yıldır özlük haklarının bir türlü iyileştirilmediği gerekçesiyle Türkiye genelinde ölüm orucuna başlayacaklarını söyledi.

Emekli astsubaylar ölüm orucuna başlayacak
Emekli astsubaylar ölüm orucuna başlayacak
GİRİŞ 27.02.2014 16:42 GÜNCELLEME 27.02.2014 16:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Adana Şube Başkanı Emekli Hava Astsubay Bülent Dönertaş, 30 yıldır özlük haklarının bir türlü iyileştirilmediği gerekçesiyle Türkiye genelinde ölüm orucuna başlayacaklarını söyledi.

Dönertaş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın toplantısında, 30 yıldır özlük haklarının bir türlü iyileştirilmediği gerekçesiyle İstanbul İstiklal Caddesi'nde, Galatasaray Lisesi önünde 1 Mart Cumartesi günü ölüm orucuna başlayacaklarını belirterek, "Eski mezun astsubayların yeni duruma intibakları 12 yıldır yapılmamıştır. Astsubaylar Türkiye'nin AB'nin kapısında bekletildiği gibi umutsuzca bekletiliyor. OYAK ve askeri vakıfların yönetiminde astsubaylara adil temsil ve söz hakkı verilmemektedir. Emekli olan subay çalışırken aldığı maaşın yüzde 85'ini alırken, astsubay emekli olduğu zaman çalışırken aldığı maaşın yüzde 55'ini almaktadır. Biz adalet istiyoruz" dedi.

Bülent Dönertaş, imtiyaz değil adalet istediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Haklının YANINDA 10 yıl önce Şikayet Et
    hukuğun üstünlüğü nerede.. emekli kamu işçisi 3000 tl, emek li subay 4600_5000 tl arası alıyor.
    Cevapla
  • ali yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    para için tutulan oruç size fayda vermez. allah için tutun orucu açligıda suriyede ölen masumlar için tutun BEŞAR ESADI purotosto edin
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    ASTSUBAYLARIN ÖZLÜK HAKLARI DİYE GELİR DAĞILIMINI KİŞİSELLEŞTİRMEYELİMDE,EMEKLİ TÜM MEMURLARIN DURUMU GÖZDEN GEÇİRELİM.EMEKLİ ASTSUBAY 2500 TL ALIRKEN,normal EMEKLİ memur 1500 TL ALMAKTA NEREDE DENGE VE ADALET.. Emekli astsubayların aldıkları emekli maaşlarını gündeme getirip olayı küçültmeyelim.Eğer çare aranacaksa tüm emekli memurların maaşları gözden geçirilmeli.Hizmeti,eğitim seviyesi,iş riski vb.gibi durumlar göz önünde bulundurularak sil baştan yapılmalı,akla,mantığa,vijdana uyan bir gelir dağılımı olmalı.Mesele öyle denge gelmeliki ,en yükse maaş alan,en düşük maaşlının 3 katından fazla olmamalı.Bu dende çalışan içinde emekli içinde getirilebilir.gerçek adil dağılım böyle olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü