HDP'liler CHP ve DSP'nin araçlarını parçaladı

Urla ilçesine girişlerine izin verilmeyen HDP'lilerin bulunduğu konvoydan bazı kişiler, Güzelbahçe ilçesindeki CHP ve DSP seçim araçları ile İşçi Partisi İlçe Başkanlığı binasına zarar verdi

HDP'liler CHP ve DSP'nin araçlarını parçaladı
HDP'liler CHP ve DSP'nin araçlarını parçaladı
GİRİŞ 27.02.2014 19:02 GÜNCELLEME 27.02.2014 19:12

 Urla ilçesinde pazar günü seçim bürosu açılışında yaşanan gerginlik sonrasında bugün ilçeye giden ve girişlerine izin verilmemesi üzerine İzmir'e dönen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de bulunduğu gruptan bazı kişiler, Güzelbahçe'deki CHP ve DSP seçim araçları ile İşçi Partisi İlçe Başkanlığı binasına zarar verdi.

Edinilen bilgiye göre, Urla ilçesine girişlerine izin verilmeyince araç konvoyuyla İzmir'e dönen gruptan bazı kişiler, Güzelbahçe ilçesinden geçtikleri sırada birbirlerine yakın olan CHP ve DSP'nin seçim bürolarının önündeki araçları taşladı. İlçede İşçi Partisi İlçe Başkanlığı binasını da taş atan grup, daha sonra araçlara binerek ilçeden uzaklaştı.

Çevrede bulunan vatandaşlar, grubun geçişi sırasında önlem almamasına tepki gösterdi.

Olayın geçmişi

Urla Meydanı'ndaki HDP seçim bürosu açılışı ve aday tanıtımı sırasında bir grup slogan atarak tepki göstermiş yaşanan gerginlikte taraflar birbirlerini taşlamıştı. Bölgede hazır bekletilen çevik kuvvet ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan gruba gaz bombasıyla müdahale etmişti.

Gerginliğin sürmesi üzerine HDP yetkilileri, seçim bürosu açılış etkinliğini iptal ederken, partililer polis konvoyu eşliğinde ilçeden çıkarılmıştı.

10 kişinin hafif yaralandığı olayda gözaltına alınan 9 kişi ise adliyede alınan ifadelerinden ardından serbest bırakılmıştı.

Olayı protesto amacıyla bugün HDP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup araç konvoyuyla Urla ilçesine gitmiş, girişte önlem alan polis tarafından ilçeye sokulmamıştı. Görüşmelerin ardından HDP İl Başkanı Cavit Uğur ve iki partili ilçe merkezindeki parti seçim bürosu önünde basın açıklaması yapmış, daha sonra grubun yanına göderek İzmir'e hareket etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü