Makinistin dikkati büyük faciayı önledi

İzmir-Ankara seferli tren,Uşak Garına girerken faciadan döndü.Rayın üstünde 8 ,5 ton ağırlığında ve 144 m uzunluğunda ray parçası bulundu.

Makinistin dikkati büyük faciayı önledi
Makinistin dikkati büyük faciayı önledi
GİRİŞ 28.02.2014 10:58 GÜNCELLEME 02.09.2015 11:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İzmir Mavi Treni isimli yolcu treni, 27 Şubat 2014 Perşembe günü akşam saat 18.30 sıralarında İzmir Alsancak Tren Garı'ndan Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Yolcu treninin Uşak Tren Garına girmesine 1 kilometre kala demiryolu üzerinde bir yabancı cismi fark eden makinistin treni zorda olsa durdurabilmesi olası bir faciayı önlemiş oldu.

Edinilen bilgiye göre, gündüz saatlerinde son trenin Uşak'tan geçmesinin ardından akşam saatlerinde kim ya da kimlerin yaptığı henüz belli olmayan, kasıtlı olarak demiryolunun üzerine kepçe veya benzeri bir iş makinesi ile yapıldığı düşünülen 8 buçuk ton ağırlığında ve 144 metre uzunluğundaki eski ray parçası demiryolu üzerine bırakıldı. İzmir -Ankara arası sefer yapan İzmir Mavi Treni makinistinin durumu fark ederek treni zamanında durdurması yaşanacak bir faciayı engellemiş oldu.

Olayın ardından emniyet güçleri ve Devlet Demir Yollarına haber verilmesi üzerine yabancı cisim, demiryolu üzerinden çekilerek yolcu treni Uşak Tren Garına ulaştı. Olay yerine gelen Devlet Demir Yolları yetkilileri, böyle ağır bir kütleyi insan gücüyle demiryoluna taşımanın mümkün olmadığını mutlaka bir iş makinesi ile yapılmış olabileceğini belirtti. Emniyet güçleri, sabotaj ihtimali üzerinde durarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . makinistin uyanıklığı büyük bir kazayı önlemesinde sebep oldu anlaşılıyor . devletin bekası cok büyük biir ihanet içinde olduğu ve bu tur olayın sadece kaza süsü verildiği görülmektedir. bu tür kaza süsleri kazaları duymakdan rabbim korusun .
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    OYUNUZU AKP 'DEN BAŞKASINA VERİRSENİZ. Bu işi yapanlardan yanasınız demektir.
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    hukumetin tum buyuk projelerini karalama kampanyasi baslattilar desenize. chp nin marmaray daha acilmadan 1 ay evvelinden baslattigi ve acilisdan 10 gun sonrasina dek surdurdugu karalamalari hatirlayin yok iceri su siziyo yok sinyalizasyon bozuk yok havalandirma acil cikis iyi degil chp ajanlari gunde 3 defa acil kolunu cekip trenleri durdurdular chp medyasi da utanmadan sikilmadan trenlerin arizali guvensiz de ondan duruyolar progpagandasi yaptilar demediklerini komadilar sonra baktilar ki tutmadi vazgectiler simdi de akp nin en buyuk projesi olan hizli trene komplo kurmuslar ki kaza olsun insanlar olsun ki gurultu kopsun secim evvelinde eminim ki o rayi koyanlar kazadan hemen sonra o rayi ordan kaldirip kazayi maskeleyip degisik bi sus verilecek idi boylece kaza sabotaj degil akp nin beceriksizligi olucak di
    Cevapla
  • suat trabzon 10 yıl önce Şikayet Et
    hainler. Sağımız solumuz hainlerle dolu. Kriptolu tel.lerin yazılımını israile satanlar gibi.
    Cevapla
  • zararkes 10 yıl önce Şikayet Et
    Tesadüf mü?. 27 şubat saat 15.30 da Başbakanın uşaka geldiği düşünülürse tesadüf olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!