Ezan okumada birinci oldu, şimdi Kabe'ye girecek

Mekke'de düzenlenen "Uluslararası Engelliler Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'nda" birinci olan görme engelli, Kabe-i Şerif'i yarım saat ziyaret hakkı kazandı.

Ezan okumada birinci oldu, şimdi Kabe'ye girecek
Ezan okumada birinci oldu, şimdi Kabe'ye girecek
GİRİŞ 03.03.2014 12:26 GÜNCELLEME 03.03.2014 12:26

Çankırı Belediyesinde santral görevlisi olarak çalışan doğuştan görme engelli Kasım Şen (28), AA muhabirine, yarışmaya katılmasında mahallesindeki caminin imamının büyük katkısı olduğunu, uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Ezan okumada 2010'da Türkiye üçüncülüğü, 2011 ve 2013'te birincilik, 2012'de de ikincilik elde ettiğini anlatan Şen, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 20 gün önce Mekke ve Riyat'taki yarışmalarda ezan okumada dünya birincisi, Kur'an-ı Kerim okumada dünya dördüncüsü oldum. Çok mutluyum. Bugün istediğim yerlere geleceğime inanıyordum. Bu, anlatılmaz bir duygu. Sonuçta Allah yolunda çaba sarf ediyorsunuz. Belli bir zamandan sonra bu çabanızın karşılığını alıyorsunuz. Peygamber Efendimiz hep kahır ve çileyle yaşamıştır. Ben bu yarışmadaki başarımı benle yarışan diğer Müslüman ülkelerimize, bana küçüklüğümden beri destek olan hocam ve aileme, komşularıma, özellikle Arakan'da, Myanmar'da, Filistin'de, Mısır'da, Çeçenistan'da, Bosna Hersek'te, Suriye'de zulüm ve cefa gören Müslümanlara hediye ediyorum. Onları da her vakitte dualarımda anıyorum."

- "İmamın bana verdiği öz güvenle bugünlere kadar geldim"

Şen, küçük yaşlardan itibaren maneviyata önem verdiğini, Kur'an-ı Kerim okumanın ve öğretmenin kendisine haz verdiğini aktardı.

2009'da ilk kez umreye gittiğinde ilginç bir anı yaşadığını dile getiren Şen, şunları belirtti:

"İkindi namazını kılmak üzere Mescid-i Nebevi'ye gidiyorduk. Tam bahçesinden içeri girmiştik ki bir polis gelerek, 'sizi şeyh çağırıyor' diye Mescid-i Nebevi'nin imamı Saad Al-Ghamidi'ye götürdü. O imam bana 'Kur'an-ı Kerim okumasını biliyor musun ' diye sordu. Ben de 'evet, biliyorum' dedim. Sonra bana kabartma Kur'an-ı Kerim okuttu. 'Bu, sana Peygamber Efendimizin emanetidir. Ona sahip çık, kolla ve yarışmalara katıl, hangi yarışmaya katılırsan katıl, o yarışmalarda derece dışı kalmayacaksın, bütün yarışmalarda dereceye gireceksin' dedi. 2009'da Kur'an-ı Kerim'e merakım böyle başladı. Hamd olsun, 2010'dan sonra hangi yarışmaya katıldıysam, derece dışında kalmadım. O imamın bana verdiği öz güvenle bugünlere kadar geldim."

- "Kabe'de yarım saat tek başıma kaldım"

Mescid-i Nebevi'nin imamının 2009'da kendisine hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'i sakladığını kaydeden Şen, şunları ifade etti:

"O imam Kur'an-ı Kerim'i hediye ettiği vakit, 'Bana buraya çok şey girer ama buradan hiçbir eşya dışarı çıkmaz. Bu, sana Peygamber Efendimizin hediyesidir, kıymetini bil' demişti. Ben de o günden beri bu Kur'an-ı Kerim'i saklarım. Bu, Mescid-i Nebevi'nin kayıtlarında da mevcuttur. Mekke'de ezan okumada birincilik elde ettikten sonra ödül olarak iki seçenek sunuldu. Birincisi, 'cuma vaktinde Kabe'de ya müezzinlik yapacaksın ya da Kabe'ye gireceksin' dediler. Herkese nasip olmadığını düşünerek Kabe'ye girdim. Allah'ın evinde bulunmak ayrı bir duyguydu. Yarım saat Rabbimle baş başa kaldık, Elhamdülillah."

Kasım Şen, aktif bir sosyal hayatı olduğunu, spor yaptığını, şiir yazdığını ve kitap okuduğunu sözlerine ekledi.

Bahçelievler Camisi'nde din görevlisi olarak çalışan Sadık Güçlü ise Kasım Şen'i öz evladı gibi sevdiğini, onunla 9 yaşında tanıştığını belirterek, "Kasım, 3 gün görmesem 4. gün muhakkak özlediğim, candan sevdiğim, manevi evladım. Onunla 3 kez umreye gittik. Şen, mahallede yaz Kur'an kurslarında kız çocuklarına Kur'an-ı Kerim okutuyor. Cami cemaatinden de Kur'an-ı Kerim okumasını bilmeyenlere destek olmakta" şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Mahmut Çağlar da 11 yıldır caminin dernek başkanlığını yaptığını ifade ederek,Şen'in dünya birincisi olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin