Fatsa'dan duygulandıran Suriye hareketi! 1 iken 6 oldu

Fatsa Müftülüğü'nün başlattığı yardım kampanyası Suriye doğru yola çıktı.

Fatsa'dan duygulandıran Suriye hareketi! 1 iken 6 oldu
Fatsa'dan duygulandıran Suriye hareketi! 1 iken 6 oldu
GİRİŞ 04.03.2014 09:57 GÜNCELLEME 04.03.2014 14:33

Emrah Yeşilduman'ın haberi...

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Müftülüğün düzenlediği Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan Müslümanlara gönderilmek üzere 65 tonu gıda olmak üzere 6 tır yardım malzemesi dualarla yola çıktı. 6 tır yardım malzemelerini Suriye'ye hareketinden önce Fatsa Hükümet Konağı önünde yeni meydanda bir tören düzenlendi.

Törene Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ASIL OLAN SAVAŞIN DURMASIDIR

Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, "Bir aylık süreç içerisinde başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyasında halkımızın bizlere desteğinden dolayı hasseten ilçe Kaymakamımız Bekir Atmaca beyefendinin maddi ve manevi desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum, halkımıza teşekkür ediyorum. Suriye'de Müslümanlar arasında çıkan bir savaşta mağdurlar, ölen babalar, dul kalan kadınlar, öksüz kalan çocuklar, anne deyip annesini bile bulamayan mağdur olan çocukların manzarası gözümüzün önünde. Ne yapabiliriz diye düşündük ve böyle bir yardım kampanyası yapmaya karar verdik. Oraya 1 tır yardım malzemesi gönderebilir miyiz dedim arkamdan din görevlisi arkadaşlarımız hocam neden olmasın dediler ama bugün geldiğimiz noktada tam 6 tır yardım malzemesi topladık. Hani derler ya ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz. Anneler bu işe çok destek verdiler, Allahım onlardan razı olsun. Bir hanımefendinin çocuğu elindeki oyuncağını gönderdi. Bu bizi çok duygulandırdı. 65 tona yakın gıda, bunun 50 tonu un, inşallah yardımlarımız hedeflerimize ulaşacak. Aslolan oradaki iç savaşın durmasıdır, dualarımızla katliamın durmasıdır. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan "7'den 70'e herkes bu kampanyaya katılmaya çalıştı. Hani derler ya az veren candan çok veren maldan. Ben inanıyorum ki bu yardımlarda az verenler mallarından verdiler. Küçücük bir çocuğun bile evindeki bebeğini oraya göndermesi Rabbimin bir lütfu. Bizler Müslümanız elhamdülillah. Tüm Müslümanlar kardeştir. Rabbim bu yardımları artırsın, inşallah bereketlendirir. Bu vesileyle oradaki bütün sıkıntıların bir an önce bitmesini Rabbimden niyaz ediyoruz." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu