3 öğrenci cemaat yurdundan atıldı

Düzce'de üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtta Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı çıkan 3 öğrencinin yurttan atıldığı iddia edildi.

3 öğrenci cemaat yurdundan atıldı
3 öğrenci cemaat yurdundan atıldı
GİRİŞ 04.03.2014 19:47 GÜNCELLEME 05.03.2014 06:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır yurtlarda ve cemaate yakın bazı birimlerde hükümet karşıtı söylemler olduğunu belirterek, AK Parti karşısında hangi parti güçlüyse onları destekleyen çalışma yapılması gerekliliğine ilişkin kendilerine duyumlar ulaştığını söyledi.

Geçen günlerde bir kız öğrencinin kendisini arayarak, "cemaatlerden birisinin yurdunda kaldığını ancak kendilerine çok baskı yapıldığını, Başbakan ve AK Parti'ye çok büyük küfür ve hakarette bulunulduğunu, kendisinin de bu baskılardan çok rahatsız olduğunu" bildirdiğini aktaran Kaşıkoğlu, bu tür olayların sürekli konuşulduğunu ifade etti.

Kaşıkçıoğlu, söz konusu iddiaların dün akşam ete kemiğe bürünür halde karşılarına çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:

"ŞER GİBİ GÖZÜKEN BİR OLAY AMA..."

"Belki şer gibi gözüken bir olay... Hayra vesile olacağını temenni ediyorum. Dün akşam İstanbul'dan bir arkadaşımız bizi aradı, 'Düzce'de cemaate yakınlığı ile bilinen Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan bir yakınının Başbakan'a karşı hakaretler ve baskılar yapıldığı, aleyhinde birtakım ifadeler kullanıldığı ve akşam da bir tartışmanın yaşandığını' bizlere aktardı. Yaşanan tartışma sonucunda yurttaki görevlilerin, öğrencinin Fethullah Gülen'i kastederek, 'Bu hoca ülkeyi bölüyor' ifadesi neticesinde 'hocamıza laf edemezsin' diye çıkıştığını ve artık yurtta kalamayacağını, derhal yurdu terk etmesi gerektiğini kendisine bildirmişler. İstanbul'daki arkadaşlarımız gece yarısı sokakta kaldığını ifade eden öğrenciyle ilgilenmemizi rica etti."
Olaylar üzerine bahsi geçen öğrenciyi aradığını ve kendisinin de bu olayı doğruladığını aktaran Kaşıkoğlu, şöyle konuştu:

ZORLA VİDEO İZLETİLİYOR

"Öğrencilerle görüşmemde, 'kendilerinin meslek yüksekokulunda öğrenci olduklarını ve yurttan atıldıklarını' ifade ettiler. Daha sonra konuyu araştırdığımızda konunun daha vahim olduğunu gördük. Olayın bir öğrenciden ibaret olmadığını anladık. 70 kişilik yurtta 35 öğrenciye düştüğünü ve kalanların tümünün infial halinde olduğunu gördük. Uzun zamandan bu yana AK Parti aleyhine kamuoyunda duyduğumuz her şeyin bu yurtta gerçekleştirildiğini gördük. 'Zorla videoların izlettirildiği, abilerin sürekli çeşitli toplantılar yaptıklarını, AK Parti'ye oy atmanın haram olacağına ilişkin söylemler kullandıklarını, AK Parti'ye oy verenlerin şerefsiz olduğu' yönünde ağır ithamlarda bulunulduğunu, AK Parti'den başka tüm partilere hatta gerekirse BDP'ye dahi oy atılabileceğini' söylediklerini duyduk."

Kaşıkçıoğlu, yurtta kalan öğrencilerle konuştuklarında bu bahsi geçen konuları tek tek doğruladığını dile getirerek. "Türkiye'nin dört bir yanından ilim tahsil edebilmek adına geldikleri ve ücret ödedikleri halde bu tür baskılara maruz kaldıklarını ifade ettiler" şeklinde konuştu.

Bu olayın birtakım gerçeklerin gün yüzüne çıkması için önemli adım olduğunu vurgulayan Kaşıkoğlu, "Yurtta kalamayacak arkadaşımız varsa kendilerine yardımcı olacağımızı ifade ettik. Üç öğrenciyi biz aldık ve otelde misafir ettik. Bizden sonra Cihan Haber Ajansının olay yerine geldiğini ve olayı tatlı mecralara taşıma gayretinde olduğunu ve çocuklara geri adım atmaları konusunda baskı yaptıklarını öğrendik. Bugün 10 öğrencimiz devletin şefkat kollarını açmasıyla, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Avni Akyol Yükseköğrenim Yurdunda misafir öğrenci olarak kalmaktadır" ifadesini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kesin bilgi.. Aşağıdaki yorumlarda bir arkadaş sormuş "bu bilgi gerçek mi?" diye. Çanakkele 18 Mart Üniv. okuyan ve cemaat evinde kalan kuzenimden dün söyledi. "Çanakkale'de CHP-Cemaat el ele kol kola seminerler düzenliyor. Biz de mecburen katılmak zorunda kalıyoruz." Çünkü şu an başka eve çıkmaya maddi durumları yetersiz, üstelik yakında sınavları başlayacak. Ah cemaat ah siz Said Nursi'nin kurduğu o kutlu yolu kirlettiniz. Bakalım ahirette bunun hesabını nasıl vereceksiniz.
    Cevapla
  • MUHAMMET AKSAKAL 10 yıl önce Şikayet Et
    BARIŞ VAROL. Gaziosmanpaşa da aynı kursu veren, Femden ayrı beş tane daha dershane var. Sizin femi tercih etmenizde etkili olan bir faktör olmuştur. bu kalite olabilir fiyat olabilir bunu bilmiyorum. Ayrıca ben cemaati savunmuyorum. Sadece şunu düz mantıkla kabul ediyorum. Siz birini veya herhangi birşeyi yok etmeye çalışırsanız onunda kendini korumaya geçmesi gayet normaldir. bunu anormal gibi birşey gösterme çabasını anlamıyorum. İş yeri olanlar , belediye ruhsatınızı iptal etse yapmadığınız kalmaz. lütfen biraz düşünce
    Cevapla
  • barış varol 10 yıl önce Şikayet Et
    AKSAKAL . ben senin savunduğum cemaatin fem akademi g.o.paşa şubesine yazıldım bu anlatılanların alayı doğru bhunların dersle eğitimle alakası kalmamış işleri güçleri siyaset, ve dinleri imanları para olmuş hakkım sonuna kadar zehir zıkkım olsun bunlara. şikayetvar.com a gir barış v. olarak yazdığım şikayetleri bir oku şikayetime aylardır cevap vermiyorlar. şuan dersanede öğrencilere ak partiye oy vermiyoruz onun karşısında kim güçlü ise ona oy veriyoruz diye öğrencilere telkinde bulunuyorlar derslerde siyaset almış başını gidiyor yazıklar olsun size ve sizin zihniyetinize midemi bulandırıyorsunuz, vesselam......
    Cevapla
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciye verdikleri değer işte bu kadar. Yazık değil mi o çocuklara yakında vizeler başlayacak. Bu kışta kıyamette gariban öğrenci nerede kalacak. Halen kalanlar da hele kirayı bir iki gün geciktirin bakalım neler oluyor. Ve son bir şey Çanakkale'de CHP-Cemaat el ele kol kola seminerler düzenliyor. Siz Said Nursi'nin kurduğu o kutlu yolu kirlettiniz. Bakalım ahirette bunun hesabını nasıl vereceksiniz.
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yurtlar Derhal Kapatılmalıdır. Ve siyasi amaç güden, Milletimizin arasına fitne sokan.. Öğrencilerimizi derslerinden alıkoyan.. Bu yurtlar kapatılmalı ve tüm yöneticileri hakkında vatana ihanetten davalar açılmalıdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı