Emine Erdoğan, kadınlara seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Emine Erdoğan, kadınlara seslendi
Emine Erdoğan, kadınlara seslendi
GİRİŞ 05.03.2014 16:56 GÜNCELLEME 06.03.2014 10:05

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, "Bizler çok büyük bir ülkenin, büyük bir milletin kadınlarıyız. Bizler kahramanlığıyla, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle çok köklü, çok zengin bir medeniyet inşa etmiş Türkiye'nin kadınlarıyız. Tarihin her döneminde değişimin öncüsü bizler olduk" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü kutlaması çerçevesinde Sheraton Oteli'nde bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe bakan ve milletvekili eşleri ile çok sayıda Ankaralı iş kadını katıldı. Kadınlar için sahne alan şarkıcı Linet ise etkinlikte Emine Erdoğan için Arapça "Ente Omri" şarkısını söyledi.

Etkinliğe katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün şimdiden hayırlara vesile olmasını dileyerek, ülkemizdeki ve dünyadaki cefakar, çilekeş, mazlum ve mağdur tüm kadınlara selamlarını ve dualarını ilettiğini ifade etti.

"GEÇMİŞE GÖRE GEREK DUYARLILIK KONUSUNDA, GEREK ÇÖZÜM VE POLİTİKA ÜRETME KONUSUNDA HEM TÜRKİYE'DE HEM DÜNYADA ÇOK İYİ BİR YERDEYİZ"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne daha küresel ölçekte sorunlarla giriyoruz maalesef. Kadınların sorunlarının daha da ağırlaştığı, yoksulluğun, savaşların, istismarın, eşitsizlik ve ayrımcılığın kadınların canını daha fazla acıttığı bir süreçten geçiyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen kadınların hak mücadelesinin de güç kazandığı, kadınların daha çok işbirliği yaptıkları, yani umut vaat eden bir dönemden de geçiyoruz. Şunu memnuniyetle ifade etmeliyim ki, geçmişe göre gerek duyarlılık konusunda, gerek çözüm ve politika üretme konusunda hem Türkiye'de hem dünyada çok iyi bir yerdeyiz. Sorunlar ne kadar ağırlaşırsa ağırlaşsın kadınların çözüm iradeleri güç kazanıyor, kadınlar süreçlere daha fazla dahil oluyorlar. İş hayatında, üretimde, ticarette, siyaset ve idarecilikte, sanat, spor ve bilimde artık daha çok fazla kadın görev alıyor. Sorumluluk yükleniyor ve başarılı oluyorlar. Hanım kardeşlerimizin bakan, milletvekili olduklarını, müsteşar, kaymakam olduklarını, belediye başkanlığına, meclis üyeliklerine seçildiklerini görüyor, bundan da açıkçası gurur duyuyorum."

"BÜYÜK TÜRKİYE EN BAŞTA KADINLARIN OMUZLARINDA AYDINLIĞA DOĞRU YÜRÜYOR"

Erdoğan, geçmişte kadınların bir sorunla karşılaştıklarında içlerine kapanıp, bütün umutlarını ve yaşama tutunma azimlerini kaybettiklerini ifade ederek, "Şimdi sorunları aşmanın, karanlığa bir mum yakmanın, karanlığı aydınlatmanın mücadelesini veriyorlar. İnanın Türkiye'nin birçok yerinde heyecan verici örneklerle karşılaşıyoruz. Eşini yitirmiş kadınların okula başladıklarına, okuma yazma öğrendiklerine, üzerine birde kursa gidip meslek eğitimi aldıklarını görüyoruz. Nice kadının evine ekmek götürmek, evinin gelirine destek sağlamak için mütevazı girişimlerde bulunduklarına, başarılı olup işlerini büyüttüklerine de şahit oluyorum. Kadınlar kamusal alanda daha fazla göründükçe, başarı sağladıkça arkalarından onların izlerini takip edenler de çoğalıyor. Bu şekilde kadınlarımız gerçekten farklı bir geleceğe hazırlanıyor. Bizler çok büyük bir ülkenin, büyük bir milletin kadınlarıyız. Bizler kahramanlığıyla, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle çok köklü, çok zengin bir medeniyet inşa etmiş Türkiye'nin kadınlarıyız. Tarihin her döneminde değişimin öncüsü bizler olduk. Tarihin her döneminde iyi çocuklar yetiştirdiğimiz kadar, iyi bir ülkenin de, sağlam karakterli milletimizin de mimarları bizler olduk. Bizler hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız. Bizler olumsuzluklar karşısında boynumuzu eğmeyecek, olumsuzluklara teslim olmayacağız. Hele hele bu ülkenin kadınları olarak iftiralara, ithamlara, tehditlere, ihanet girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu tür girişimlere karşı son derece uyanık olacak en başta kadınlar olarak bizler ülkemizin istikbali için yüreğimizi ortaya koyacağız. Ülkemiz emin adımlarla geleceğe ilerlemektedir. Büyük Türkiye en başta kadınların omuzlarında aydınlığa doğru yürüyor. Bu kutlu yürüyüşte emeği olan tüm hanım kardeşlerimi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor