5 bin kişi HDP binasına yürüdü!

Aksaray'da dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı açılışında laf atmayla başlayan olaylar bugün kitlesel gösteriye dönüştü. Çıkan olaylarda 30 kadar kişi yaralandı.

5 bin kişi HDP binasına yürüdü!
5 bin kişi HDP binasına yürüdü!
GİRİŞ 05.03.2014 18:54 GÜNCELLEME 05.03.2014 18:54
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel'in katıldığı dünkü tören sırasında zafer işareti yapan HDP'lilerle bir grup arasındaki olaylar sırasında partinin seçim otobüsü taşlandı. Polisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken bugün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, HDP il binasına yürüyüşe geçti. Saldırı girişimine karşı önlem alan polis öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazıyla müdahale etti ve ortalık savaş alanına döndü.

Olaylar sırasında aralarında polislerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı. HDP binası önünde önlem alan güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki olaylar devam ediyor.

YORUMLAR 16
  • Adnan T. 10 yıl önce Şikayet Et
    Kiskirtma. Arkadaslar kiskirtmalara yalan yanlis haberlerle oyuna gelmeyin,bazilarinin istedigide bu sizleri kiskirtmak Bu ulke herkezin sadece bir paritiye yada bir topluluga ait bir ulke deyildir,bizler dunyada hep birlik oldugumuz icin kazandik insallah simdide birlik icersinde herseyin ustunden gelecegiz,lutfen moralinizi bozmayin,Bu ulkeyi hic kimse bu sekilde bolmeyi aklinin ucundan bile gecirmesin.
    Cevapla
  • ali karaman 10 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi deyipte demokrat olmayan. Güneydoğuda hiç bir partiye seçim çalışması şansı vermeyen, sandıkta zorbalık yapanlar. rüzgar eken fırtına biçer.
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP BU HERŞEY BEKLENİR. faşist ırkçıların yapacağı tek şey hazm edememek
    Cevapla
  • Mehmet Tirpan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaride MHP var mı?. Millete demokratlık dersi vermeden önce BDP'liler kendilerine baksınlar. Hakkari'de bir MHP seçim bürosu var mı? Yüksekova'da BOZKURT işareti yapanı linç etmez misiniz? O zaman Aksaray'da zafer işareti yapmayacaksın. Yaparsan Provokatörsün demektir, sonucuna katlanman gerekir. Siz AK Partiye bile tahammül edemiyorsunuz, % 45 oy aldığı VAN'da AK Partiye 6 defa saldırdınız. Sizden demokrasi dersi alacak değiliz.
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    DEMOKRATİK ÖZGÜR BİR ÜLKEDE BÖYLE OLAYLARA İZİN VERMEMEK LAZIM !. Dini yok etmek istiyorsan Kuranı Peygamberden ayıracaksın, İslamiyeti tümden savunmasız bırakmak istiyorsan Türk ü yok edeceksin ! Öcalanın Ermeni olmasının bir sakıncası yok önemli olan Ülkenin Bütünlüğüne kast edilmesin, Özgür ülkelerde isteyen istediği partiyi kurabilir peki o zaman Türk milletine mensup Kürt kardeşlerimizinde arasına nifak sokup 50 parçaya bölüp birbirine düşürmek hangi vicdana sığar, biraz insaf, Sizde hiç mi Allah korkusu kalmamış sayın bdp liler !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!