Öğretmenlere 'tape' soruşturması!

İstanbul'da iki öğretmen hakkında, Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili yorum yaparak 'öğrencileri isyana sevk'ten soruşturma başlatıldı.

Öğretmenlere 'tape' soruşturması!
Öğretmenlere 'tape' soruşturması!
GİRİŞ 09.03.2014 13:37 GÜNCELLEME 09.03.2014 13:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sultan Uçar'ın haberi

İstanbul'da bir ilkokul ve lisede görev yapan 2 öğretmen hakkında Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili derste yorum yaparak, öğrencileri isyana sevk ettiği iddiasıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı.

Müfettişler, dersteki tüm öğrencilerin tek tek ifadesini alacak. Soruşturma raporuna göre, öğretmenler suçlu bulunurlarsa 'kademe durdurma' cezasına çarptırılabilecekler.

İlkokul öğrencileri için herhangi bir işlem yapılmayacak. Lisedeki öğrenciler içinden 'Hırsız var' diye bağıranlar Disiplin Yönetmeliği'ne göre okulda siyaset yasak olduğu için disipline sevk edilecek.

İstanbul İl MEM Koordinatör Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan konuyla ilgili Habertürk'e, "Müfettişlerimiz şimdi her 2 okulda da iddiaları inceliyor" dedi.

Turan şöyle konuştu: "Öğretmenlerimiz, iddia edildiği gibi birtakım konuşmalar yaptıysa da yapmadıysa da ortaya çıkacak. Bunun idari ve hukuki karşılığı belli. Hiç kimse sınıfta, okulda siyaset yapamaz, devlet büyüklerine hakaret edemez. Ancak böyle bir şey yoksa da öğretmenlerimizi hiç kimseye kurban vermeyiz. Müfettiş raporuyla her şey ortaya çıkacak."

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Bence ilk defa değil. Hz. Ömer zamanında devrin polisleri bir hırsızı yakalamışlar, götürüyorlar. Halife Ömer'in yanından geçerlerken hırsız "Ya Ömer! Bu ilk hırsızlığımdı. Nolur beni affet!" demiş. Hz. Ömer de "Yalan söylüyorsun. İlk suçu Allah saklar." demiş. Yani bu işledikleri en az 2. suç. Bu soruşturmayı montaj yapanlara da yapmak lazım.
    Cevapla
  • h.avni akman 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'A HAVALE ETTİK BU HAİNLERİ. Doğrudur.İnanıyorum.Çünkü tüm devlet kurumlarında akşama kadar başbakana hakaret ediliyor.Bunlar öğretmen değil.Hain.Hiç bir dönemde devlet yöneticilerine bu kadar alanen hakaret edilmemişti.Dua etsinlerki bizler imanlı ihlaslı insanlarızda bu densizleri ispiyon etmiyoruz.Ama unutmasınlarki bizlerinde bir sabrı var.
    Cevapla
  • Murat Taner 10 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ceza almazlar. Bazen. öğretmenlerimiz siyaset konusuna girebiliyorlar. Ama zannediyorum bu soruşturma zaten onlara ders olmaya yetecektir. İnşallah ceza almadan kurtulurlar ve bir daha da sınıfta siyaset yapmazlar. Ya da zaten inşallah yapmamışlardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!