Seçim ayarlı darbe girişimi ters tepti

Hükümeti devirmeyi amaçlayan 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri paralel yapının beklentilerini boşa çıkardı. ANAR'ın Şubat anketinde yüzde 44.7 olan AK Parti oylarının, Mart anketinde yüzde 2.2 artarak yüzde 46.9'a yükseldiği ortaya çıktı.

Seçim ayarlı darbe girişimi ters tepti
Seçim ayarlı darbe girişimi ters tepti
GİRİŞ 10.03.2014 03:28 GÜNCELLEME 10.03.2014 07:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

17 Aralık ve 25 Aralık'ta paralel yapının kalkıştığı seçim ayarlı darbe girişiminin hedefine ulaşamadığı ortaya çıktı. Hükümeti devirmeyi planlayan paralel yapının dublajlı montajlı tuzaklarına rağmen AK Parti'nin oylarının yüzde 2.2 oranında arttığı belirlendi. ANAR Araştırma Şirketi'nin yaptığı son kamuoyu araştırmasında montajlı ses kaydının yayınlanmasının ardından AK Parti'nin oy oranının yüzde 2.2 artarak yüzde 46.9'a yükseldiği görüldü. Darbe operasyonlarıyla hükümeti devirmeyi planlayan paralel çeteye kamuoyunun destek vermediği ortaya çıktı. ANAR'ın Şubat 2014'te yaptığı ankette il/büyükşehir belediye başkanlığı yarışında AK Parti'nin oy oranları yüzde 44.7 olarak belirlenmişti. Dublajlı montajlı ses kayıtlarının yayınlandığı tarihten sonra 28 Şubat - 4 Mart arasında 26 ilde 5 bin 177 kişiyle yüz yüze yöntemiyle yapılan anket ise AK Parti'nin oy oranının yüzde 2.2 artarak yüzde 46.9'a ulaştığını ortaya koydu. Son kamuoyu araştırması montajlı tuzağı boşa çıkardı.

TÜM BÖLGELERDE AK PARTİ BİRİNCİ

Kamuoyu araştırmasında partilere göre oy dağılım şöyle yer aldı: AK Parti: Yüzde 46,9, CHP: yüzde 30,1, MHP: Yüzde 14,3, BDP/ HDP: Yüzde 5,8, Diğer: Yüzde 2,9. Ankette bölgelerde AK Parti'nin birinciliği dikkat çekiyor. Şanlıurfa'da AK Parti yüzde 59 - 60 bandında görülürken İstanbul'da AK Parti yüzde 50, CHP yüzde 35 olarak ortaya çıkıyor. Ankara'da ise Melih Gökçek'in CHP'li rakibi Mansur Yavaş'ın yüzde 7 - 8 puan önünde olduğu görülüyor.

KURŞUN ASKER KURTARAMAZ

Ankette CHP'nin sağ seçmenin oyunu alabilmek için kurşun asker olarak tanımlanan sağ kökenli aday transferleriyle ilgili olarak ise şu çarpıcı tespit yer alıyor: 'CHP'nin bazı illerde sağ siyasetten gelen kişileri aday göstererek yerel seçimlerde başarılı olabileceğini düşünüyor musunuz' sorusuna yüzde 54,3 oranında 'Hayır ' cevabı verilirken yüzde 30.9 'evet' diyor . Hükümet ve cemaat arasındaki gerilimde hangi tarafı haklı buluyorsunuz sorusuna ise yüzde 35.6 oranında 'Hükümet ' yanıtı verilirken yüzde 9,1 oranında 'cemaat' cevabı veriyor. 17 Aralık operasyonunun arkasında cemaat olduğu görüşüne katılıyor musunuz? sorusuna yüzde 52.3 oranında 'evet' yanıtı verilirken yüzde 24,4 'hayır' diyor.

YORUMLAR 8
  • Sahin SAH 10 yıl önce Şikayet Et
    Cihan haber Ajansı üyeleri sandıklara gelecektir. Bunlara dikkat edilmeli. Zira oyları ajanslara yanlı bildirerek YSK ile ajansların oy yüzdelerinde farklılar oluşturarak kaos ortamı oluşturulmaya çalışılabilir.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    +بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. bu seçim parti üstü partiler üstü bir mesele olmuş ihanete karşın herkes bir safda toplanması barış sürecçini destekleyenlerin kan akmasını durmasını isteyenlerin devletin dünyanın parmak isırdıgı projeler devamı için bir olmalıyız .. herşeyi dışardan alırken en son yüzde 55 kendi milli gelirle üsrememiz ve satmamız inancımıza saldıran bu yapı ihnet hareketi için bir olmak mecburetindeyiz aksi takdirde olacaklar suiyeden beter olmamız kaçınılmaz. devletini seven vatanını seven herkes bir olacağı bir saldırı ile maruz kalmış durumdayız. 21 y.y haclı saldırısına karşı kişisel menfaat düşüncelerimizi terketmek mecburetinde yiz... BU ANKETTE ÇOK EKSİK GÖRÜYORUM . DEVLET SALDIRI ALTINDA İKEN DEVLETE DESTEK OLMAK BUMU ...........
    Cevapla
  • Şikayetname 10 yıl önce Şikayet Et
    Sandıklara dikkat. O kadar açık, şeffaf şeyleri bile nasıl çarpıtıyorsa o malum örgüt sandık başında da rahat durmayacaktır. sandıklara dikkat edin oyunuzu verip gidip evde yatmayın!
    Cevapla
  • MURAT ÜNLÜ 10 yıl önce Şikayet Et
    her yer. ege olsa yine bu chpnin iktidar şansı yok anca mhp ile birleşirse olur ama matematik toplaması olmaz o zaman mhp oyları da chp oyları da bölünür ne hayırlı bir tahteravalli bu :)
    Cevapla
  • kenan korkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    EVET DOĞRU TAHMİN . ben %45 ten aşağı düşmeyeceği kanısındayım. adamların bir icraatı yok bırak ancak karalasınlar ellerinden başka birşey gelmiyor ne yapsınlar :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor