Son anketten ibretlik sonuç çıktı

Üçüncü köprüye karşı çıkan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'ne yaptırdığı anket çalışmasında 3'üncü köprü için onay çıktı.

Son anketten ibretlik sonuç çıktı
Son anketten ibretlik sonuç çıktı
GİRİŞ 12.03.2014 07:50 GÜNCELLEME 12.03.2014 16:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ankete katılan kişilerin yüzde 40.92'si üçüncü köprü yapılmasına olumlu yaklaşırken, yüzde 22.68'i olumlu ya da olumsuz fikre sahip olmadığını, yüzde 26.40'ı ise olumsuz yaklaştığını belirtti.

Doğadan önce ulaşım!

Sonuçları dün açıklanan ve 34 ilçeden 3 bin 19 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anket çalışmasına göre İstanbul'da yaşayan insanların yüzde 68'i İstanbul'un en büyük sorununun ulaşım ve trafik olduğunu belirtirken, yüzde 31.08'i göç, yüzde 1.33'ü ise su sorunu olduğunu kaydetti.

Ulaşımda otobüs kullanımının yüzde 58 ile 1'inci sırada yer aldığı ankette, otobüsü yüzde 26 ile özel araç ve yüzde 25 ile metrobüs takip etti. Ulaşım/trafik sorununun çözümü için yapılması gerekenler konusunda katılımcıların yüzde 46.7'sinin ‘metroyu geliştirmek' yanıtını verdiği ankette, ulaşım sorununun çözümü için tek bir ağacın bile kesilmesini istemeyenlerin oranı yüzde 24'te kalırken, yüzde 54.75'i ise trafik sorunu çözülecekse doğal çevreye zarar verilebileceğini savundu.

Ankete katılanlar ayrıca ulaşım projelerin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını savundu.

YORUMLAR 14
  • mohikan 10 yıl önce Şikayet Et
    kuzey güney. almanya bu işe çok önce başladı, bizim gibi nefes aldırılmamış ülkeler için pek fazla seçenek yoktur. rahmetli özal bu yüzden enflasyon ekonomisi üzerinden büyümek zorundaydı, çünkü para yoktu ... bu hükümet için kısa sürede bir ağır sanayii kurmak mümkün değil, almanların bu konuda oldukça fazla birikimleri savaşdan öncede vardı. çin bile bu birikimi kaç yıl bu işin işçiliğini yaptıkdan sonra kaptı. şu anda almanya gibi ülkelerinde, sabit kur politikası ile kabusu ... hükümet bunu bilinçli mi yaptı bilmem ama, kısa vadede bir katme değer biriktirmenin yolu, ucuz küçük pek çok ürün ile değil, inşaat ve otomobil ile olabilirdi. bir inşaat projesinden bazen milyonlarca küçük ürün kadar katma değer elde etmek mümkün. bugün bir ev bir kaç bmv alabiliyor. çünkü şişen bir emlak piyasamız var, belki farkında değiliz ama bu olaylar bize bu konuda frenler yaptırıyor, hakkımızda hayırlı oluyor
    Cevapla
  • murat sekmen 10 yıl önce Şikayet Et
    sevgili kuzey güney;. evet haklısın almanya büyük oranda ağır sanayi üzerine kurulu bir ekonomisi var ancak almanya bu ağır sanayiyi acaba oralara havadan mı getirdi? tonlarca ağırlıktaki makinalar dökme kazanlar v.s. evet haklısın türkiye habire yol ve inşaat yapıyor ama nedense geçmiş hükümetler siyasi ve ideolojik nedenlerden dolayı toplumun enbüyük ihtiyacı olan barınma ihtiyacını bile giderememişler.şimdi işte ağır sanayi ve ağır sanayi için yol çalışacak insan içinse ev yapılıyor. gelelim herkesin ağzında olup ama bir türlü geçmişte uygulan(a)mayan demokrasi insan hakları ve hukuksuzluk söylemine, bu ülkede kürt kimliği , alevi kimliği,başörtüsü özgürlüğü kamusal alan zırvasının kalkması ve sosyo ekonomik gelişmeler ne zaman oldu ? ha şunu söyleyebilrsin yeter mi? hayır yetmez ama karanlığa söveceğine ideolojik bakacağınıza hizmet siyasetine bakın hizmete yol acın. yol medeniyettir. sevgiyle kalınız.
    Cevapla
  • kuzey güney 10 yıl önce Şikayet Et
    Yol ve Baraşlar ile ülkeler kalkınsaydı Türkiye Süper güç olurdu. . Almanya ile Türkiye'yi kıyaslıyanlar ya ekonomiden hiç anlamıyorlar veya bizle gırgır geçiyorlarlar. Almanya paranın önemli bir kısmını ağır sanayiiden kazanıyor .( B(mW,VOLSVAGEN,PORSCHE,BAYER vb......) Türkiye ise inşaat dışında bir şey yapmıyor yapamıyor. Çünkü demokrasi bilinci yok , hukuka saygılı bir ülke değil, insan haklarına saygılı değil , okullarımız uluslar arası kıyaslamalarda orta sıralarda bile değil, yoksulukta 53. sıradayız. Basın özgürlüğünde 100. sırada bile değiliz. Ama hala dünyada süper gücüz diye kendimizi avutuyoruz. Biz öyle dediğimiz için dünya bizi öyle görmüyor. Umarım doğa itikamını susuzluk olarak bizden veya torunlarımızdan almaz
    Cevapla
  • Mustafa Aktaş 10 yıl önce Şikayet Et
    CANIM TÜRKİYEM. bu güzel türkiye miz nezaman ataklar yapmaya başlasa bize dost görünen aslında düşman olan ülkeleri anlarım bizi baltalamalarını ama içimizdekilerin buna ön ayak olmaları tam bir adilik 3 . hava alanı şayet yapılırsa dünyada 3. büyük hava alanı olacak büyük uçakların iniş ve ikmallleri buradan yapılacak yıllık ekonomiye katkısı 75milyar dolar bu pastaya hakim olan ülkeler 1. almanya 2 israil fazla söze gerek yok kanal istanbul bu projenin bırakın parasal boyutunu stıratejik boyutu parayla ölçülemez bu türkiye hepimizin atalarımız herzaman derler eller aya biz halen yaya basit ayak oyunlarıyla türkiyemiz hep oyalanmakta düşmanda şeytanlık bitmez dün sağ sol du sonra alevi sunni kürt türk bu işler böyle don lastiği gibi uzar gider
    Cevapla
  • Ahmet GÜLMEZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Başka Birşey Bilmezler. CHP Atatürk'ün partisi olmaktan çıkalı on yıllar oldu. Atatürk muassır medeniyet seviyesini ilke edinmişti. Ama bunlar; Kendileri yapmayı hiç bilmezler. Ama başkalar çıkp bir şey yapınca da bizden izin mi aldınız yapmayın derler. Zannederler ki memleket kendilerinin. Bunlar yapılan her şeye karşı çıktılar. Solcu mu kim olduğu fark etmez. Tek bildikleri "İSTEMEZÜÜÜK!!" dür. Ama kullanmaya gelince herkesten fazla kullanırlar. Memleket kendilerinin ya!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!