Berkin Elvan için son görev

Berkin Elvan'ın cenazesi en önde, binlerce kişi arkasında, Şişli'ye doğru yola çıktı. Elvan'ın cenazesi ve kalabalık Kortej Feriköy Mezarlığı'na doğru ilerliyor.

GİRİŞ 12.03.2014 11:02 GÜNCELLEME 12.03.2014 18:09
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Gezi parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğinin kafasına çarpması sonucunda komaya giren ve 269 gün sonra, dün hayatını kaybeden Berkin Elvan, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Öğle saatlerinde düzenlenen törene saatler önce on binlerce kişi akın etti. Töreninin ardından Berkin Elvan'ın cenazesi öğle saatlerinde Şişli meydanına getirildi. Cenaze töreni için on binlerce kişi E-5 karayolundan yürüdü, trafik durdu.

VATANDAŞLAR SLOGANLAR ATTI

Sabahın erken saatlerinden itibaren, cenazenin kaldırılacağı Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

CEMEVİ İÇİNDE BERKİN ELVAN KÖŞESİ

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti. Berkin Elvan'ın cenazesi için saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapıldı. 

Bölge esnafının sabah kepenk açmadığı görülürken, Okmeydanı Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.
 
Berkin Elvan'ın cenazesi cemevinden çıkartıldı. Berkin Elvan'ın cenazesi vurulduğu noktaya götürüldü, burada da bir tören yapıldı. Omuzlara alınan Cenaze büyük bir kortej eşliğinde Feriköy Mezarlığı'na götürülüyor.

13:25 itibariyle Okmeydanı;

Berkin Elvan'ın cenazesi için toplanan grup, Şişli Meydanı'ndan Feriköy Mezarlığı'na yürüyor. Grubun yürüyüşü nedeniyle Okmeydanı trafiğe kapandı.

Korteje, CHP, HDP ve ÖDP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partiler ile sendika ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Grup D-100 Karayolu üzerinden Mecidiyeköy'e geldi. E-5 tek taraflı trafiğe kapandı.

15:15 itibariyle; Şişli'de Berkin Elvan'ın cenazesi için kortejde yol açılıyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇELENK, SARIGÜL CENAZEDE

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül Cenaze ise cenazeye katıldı. 

DEVLET BAHÇELİ'DEN BERKİN MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'dan duyduğu üzüntüyü dile getirerek sağduyu çağrısında bulundu. Bahçeli, "Merhum Berkin'i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli" dedi.

ÇİÇEK: BERKİN'İN ÖLÜMÜ HEPİMİZE DERS OLSUN

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, en son dün hayatını kaybeden Berkin kardeşimiz gibi, bütün bu acılar bütün bu sıkıntıların hepimize ders olması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Geriye yara kaşımak için bakmıyoruz. Devletin, milletin kıymetini bilmek adına çektiğimiz acılar son olsun. Medeniyet yarısında daha üst seviyelere ülkemizi çıkarmak için çalışacağız. Kan dökmeden, kin kusmadan, yeni acılar ilave etmeden. İşte bugün bir yandan Akif'i anacağız bir yandan da 12 Mart'ları bir özeleştiri yapmak adına kabul edelim."

AVUKATLAR BOYKOTTA

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi avukatları, hayatını kaybeden Berkin Elvan için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak duruşmalara katılmayacaklarını ifade etti. Avukatlar adına açıklamayı yapan Ceren Uysal, "Dün sabah erken saatlerde Berkin Elvan'ı kaybettik. 269 gün süren yaşam mücadelesi sonucunda Berkin yaşama gözlerini yumdu. Acımız ve öfkemiz kelimelerle tarif edemeyeceğimiz kadar büyük" dedi.

Duruşmaları boykot edeceklerini belirten Uysal, "Bugün biz Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi olarak duruşmalara katılmıyoruz, duruşmaları boykot ediyoruz. 15 yaşında bir çocuğun başından vurularak öldürüldüğü bir anda işimizi yapmayı zul görüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 78
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    İşin garibi bu eylem ya sağ ya sol ve her ikisini de kapsayan vatan hainliğidir.. BDP si CHP si MHP si de bu oluşumun içinde.
    Cevapla
  • BAYRAM 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN. selam allah rahmet eylesinde oraya gelenler o gence acıdıgından degil sevdiginden degil onun cenazesi üzerinden ülkeyi karıştırmak için . reklam yapmak için o genç napmış ülkeyimi kurtarmış napmış ülke için cagmı atlattmış .ya o cocugun annesi babası yazık oglunun cenazesi yüzünden ülke karışıklıga ugrayacakcak acı olay allah sabır versinnde oraya gelenlerin cogu elimize yeni yıkıp yakmak için sebebp cıktı diye sevinmişlerdir allah ailesine sabır versin böyle oyunlara gelmemeliyiz .
    Cevapla
  • NİHAT ÖZÇETİN 10 yıl önce Şikayet Et
    RİYAKARLAR!!!!!!. Bugün bir polis şehit oldu. Hayatının baharında.Hayalleri vardı,kim bilir neler düşlüyordu.Bir zalim çıktı,kurşun yağdırdı.Kimin haberi oldu.CEHAPENİN GENEL MÜDÜRÜNÜN HABERİ OLMADI HERHALDE.Çok acı çok. Rabbim Dik adamın yar ve yardımcısı olsun.Büyük bir oyun oynanıyor.Biz farkındayız.İnşallah herkes bunun farkına varır....
    Cevapla
  • ramiz goymen 10 yıl önce Şikayet Et
    memet. .Ekmek almaya gitti olayı yalan.Polise sapanla taş atarken yüzü maskelli resimleri var. Suç babasının ve o yaştaki çocuğu illegal örgütlerin içine gönderenlerindir.Allah affetsin
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN NE ONAYA NE O BABAYA ACIYORUM NEDEN'Mİ?. o canım rahmete ermiş evlatlarını onların eline teslim edip onları nemalandırdığı için yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…