Erdoğan sesinin telif haklarını alıyor

Başbakan Erdoğan'ın illegal tapelerinin internette yayımlanmasının önüne, ses hakları alınarak geçilecek. Halka açık konuşmalar hariç kayıtlar telif kapsamına girecek.

Erdoğan sesinin telif haklarını alıyor
Erdoğan sesinin telif haklarını alıyor
GİRİŞ 12.03.2014 19:16 GÜNCELLEME 12.03.2014 19:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, suç olmasına rağmen illegal yolla elde edilen ses kayıtları ve montaj tapelerin paylaşım sitelerinde yayımlanmasına karşı bireysel mücadele başlatacak. Erdoğan'a ait tapeler YouTube'dan kaldırılmazken, Fethullah Gülen'in telefon görüşme kayıtlarının ise kısa sürede siteden kaldırıldıkları tespit edildi. Bu durumun Gülen'in ses haklarının cemaatin bir şirketi tarafından satın alınması ile sağlandığı öğrenildi. Gülen'in yazar olmasından dolayı ses ve telif haklarının alınmasında sıkıntı olmazken, Erdoğan için farklı bir prosedür uygulanacağı öğrenildi.

YOUTUBE'A DAVA

Erdoğan'ın kamuya açık konuşmaları ve halka hitapları telif kapsamına girmiyor. Ancak özel konuşmalarının gelecekte yazabileceği kitap ve benzeri telif gerektirecek eserler için telif kapsamına gireceği bildirildi. Ses haklarının alınmasının ardından Erdoğan'ın sesinin olduğu hiçbir tape ve video kullanılamayacak. Bu arada kayıtların yasadışı olmasına rağmen yayılmasında önemli rol oynayan ancak sorumluluk almayan YouTube'a dava açılması da gündeme geldi. Erdoğan'ın avukatları daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık savcıları ve kamu görevlileri hakkında açtıkları davalarda, yasadışı olan bu tapelerin yok edilmesi gerekmesine rağmen, yok edilmemesi ve yayılmasını ceza talebinde gerekçe olarak göstermişti. Benzer kapsamda montaj ve illegal ses kayıtlarını yaydıkları gerekçesi ile YouTube'a da uluslararası kanallar aracılığıyla dava açılması için çalışmalar başlatıldı. Bu arada YouTube'dan bir grup temsilcinin Başbakanlık'ta bazı danışmanlar ile görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. YouTube temsilcilerinin kendilerinin tapeler ile ilgili sorumluluğu olmadığını anlattıkları ancak danışmanların bunu inandırıcı bulmadığı öğrenildi.

YORUMLAR 15
  • Sarabande 10 yıl önce Şikayet Et
    komik. Bahçeli'nin ses kaydı montaj değil efendim.Kaç hafta geçti hala montaj diye inanan var.Sadece baştan ve sondan kesip ortaya konmuştur.Zaten bahçeli o lafları söylemiştir.Küçük bir araştırmayla netten orijinal olanını bulursunuz,keza kılıçdaroğlununkide öyle.Movie maker'la ben de yaparım.
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Haydar Kolcu. 1 milyar dolar ne olarak 11 ton, geçen amerikan sitesinden eninin boyunu kalınlığını hesapladık tır dorsesine bile sığmıyor :) Erbakanın evinde 3 ton altın var diye kandırmışlardı bizi unutmayın. Bunların arkasında CIA var. Bu CİA dünyaya 11 eylül'ü bile yutturdu. Google'a september clues türk.çe yazın izleyin
    Cevapla
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Haydar yILMAZ ve insann Çukur adam olmak yada olmamak - Tanrı mı??? Editör kardeş lütfen yayınla bunu :). Necip fazıl üstad diyor bunu: Çukur adam, alçaklık bile bir seviye ister. Montaj Nedir???: Herhangi bir insanın bir süre DİNLENİLMESİ ile elde edilen orjinal kayıtlardan cümle cümle veya kelime kelime kesip yapıştırarak tamamen farklı yeni bir ses kaydı oluşturma işlemidir montaj. Yani çok kolay bişey media player ile kolayca yapmak mümkündür. Montajcılar açıkca biz montaj yaptık dedi siz halen uyuyorsunuz. Bilal Erdoğan ile bir iş adamının konuştuğu kayıtta Bilalin yerine Tayyip erdoğanın sesini montajlamışlar, daha sonra Bilal devam ediyor. Erbakan hoca montajı anlatıyor yazıp bakınız. Hoca muhteşem anlatıyor. Çünkü Onada aynı kumpas yapıldı. Haydar Tanrıya inanır gibi demişin, zaten montaja inanmak günümüz İseviliğindeki Tanrıya inanmak gibi bişeydir. Neyse uzatmayalım: İnandığın Tanrı seni korusun bizi Allah (cc) korur.
    Cevapla
  • hayri Ulucan 10 yıl önce Şikayet Et
    İnternete de çekidüzen vermek gerekiyor. Hem okullardaki, toplumdaki ahlaki çöküntüden söz ediyorlar hem de internetle ilgili düzenlemeye karşı çıkıyorlar. Avrupa Birliğini referans gösteriyorlar. Neymiş internet yasaklanamazmış. Facebookun kime ne faydası olmuş. Bir faydası varsa binlerce şeytani tuzaklarla dolu. Şeytanlaşmış ruhlar için adeta bir nimet internet. En ücra köşelere kadar giriyor. Şeytanın okları her gün bir maneviyatı yerle bir ediyor. Başbakanımız sonuna kadar haklı. Dolu bir insan. Halkının beklentilerine en iyi cevap veren bir insan. Halkın içinde Hak düşüncesinde olan bir insan. Birileri istiyor ki hak hep biz olalım. Bizim her dediğimiz doğru. Bir zamanlar bildikleri bütün doğrular (hoşgörü, ihlas, diyalog vb.) unutulmuş sanki. Şimdi de malum basının " Hükümete şah çekti" diye başlayan süreçte madur rolü oynuyorlar. Ya da saf insanları böyle avutuyorlar.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    HAYDAR YILNMAZ ADIM'DAN UTANMAYA BAŞLADIM?. Ben senin İNANCINDAN SÜPHELİYİM YARADANIM BENİ AFFETSİN.EĞER O KASETLER GERÇEK İSE BAHÇELİNİN APO İÇİN SÖYLEDİKLERİ VE DEVLET TERÖRÜSTİR KASETİDE DOĞRU KILIÇTARIN 17 ARALIK ÇAKMA MONTAJ DEDİĞİ HATTA HELAL OLSUN BAŞBAKANA DEDİĞİ KASETTE ORJİNAL DEMEK.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance