Kar Kartalkaya'daki işletmecileri sevindirdi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, işletmecileri sevindirdi.

Kar Kartalkaya'daki işletmecileri sevindirdi
Kar Kartalkaya'daki işletmecileri sevindirdi
GİRİŞ 13.03.2014 13:03 GÜNCELLEME 13.03.2014 13:03

Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı tatilciler, araçlarına zincir taktı, kayarak yoldan çıkan araçlar ise traktörlerin yardımıyla kurtarıldı.

- "Sezon yeniden açıldı"

Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı AA muhabirine, kayak merkezinde yağışın yoğun şekilde devam ettiğini, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi geçtiğini söyledi.

Avcı, sezonu aralık ayında açtıklarını hatırlatarak, "Sezonu açtıktan sonra yoğun kar yağışı ve güzel sezon beklentisiyle çalışmalarımıza başladık ama beklediğimiz gibi olmadı. Ocak ve şubat aylarında neredeyse hiç kar yağmadı. Mart ayında etkili olan kar yağışı, sezonu yeniden açmamıza etki etti. Kar yağışının etkili olduğunu duyan tatilciler, arayarak rezervasyon yaptırmaya başladı. 'Kartalkaya'da kayak sezonu mart ayında yeniden başladı' diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Avcı, ilginin devamı halinde sezonu nisan sonuna kadar açık tutmayı düşündüklerini ifade ederek, "Kar yağışı bu şekilde devam ederse, sömestr tatilinde kayak keyfini yaşayamayan çocuklarımız için 23 Nisan'da kayak şöleni yapabiliriz. Kayak sezonunu bu sene daha geç kapatacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti