Malum medyadan AK Partili belediyeye iftira!

Seçime doğru bazı televizyon kanallarının özellikle Ak Partili belediyeleri hedef seçmesi dikkat çekiyor. Pendik Belediyesi'nin yürüttüğü kavşak düzenlemesi, iftira dolu bir habere konu oldu.

Malum medyadan AK Partili belediyeye iftira!
Malum medyadan AK Partili belediyeye iftira!
GİRİŞ 14.03.2014 11:36 GÜNCELLEME 14.03.2014 11:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sürekli AK Partili Belediyeleri iftira dolu haberlerle karalayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı canlı yayında bir kadını azarlamış gibi gösteren Samanyolu Haber'in son hedefi Pendik Belediyesi oldu. Kavşak düzenleme ve 10 milyona yakın ek kaynak sağlayan çalışma, kanal tarafından kamu arazilerinin ranta kurban edildiği şeklinde yansıtılarak medya tarihine geçecek bir dezanformasyona dönüştürüldü.

Bir yandan bütün hak sahiplerine tapu verme işlemlerini sürdüren Pendik Belediyesi, bir yandan da habere konu olan kavşakta düzenleme çalışması başlattı. Araçların ters yöne girerek sürekli kazaların olmasına yol açan düzensizliği gidermek ve Velibaba'ya meydan kazandırmak amacıyla 12 gecekondu sahibiyle anlaşma sağlanarak yıkım gerçekleştirildi. Belediye kendisine ait kamu arazisini de konut alanı yerine akaryakıt istasyonu olarak normal değerinden 10 milyon lira daha yükseğe satışını gerçekleştirdi. Böylece yatırımlar için ek kaynak sağlayan Belediye'nin bu kazançlı satışı, Samanyolu Haber tarafından kamu arazilerini peşkeş çekmek olarak yansıtılarak iftira ve yalanlarla dolu haberciliğine bir yenisini ekledi.

Haberdeki 4 yalan belediye tarafından yapılan açıklamayla gün yüzüne çıktı:

Yalan 1: AK Partili Pendik belediyesine bağlı Velibaba'da imar planları defalarca değiştirildi.

Velibaba Mahallesini de kapsayan 19.05.2006 tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 2008 yılında mahkeme kararıyla iptal edildi. 07.10.2009 tarih ve 20881187 sayılı İBB Başkanlık Oluru ile yeni plan çalışmalarına başlandı. Bu plan doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 05.12.2012 tarihinde onaylanarak askı sürecinde yapılan itirazların son kısmı İBB 2014 Şubat ayında Mecliste karara bağlandı.

Yalan 2: Gelir düzeyi düşük mahalleli yerlerinden edildi, yerine benzin istasyonu inşa ediliyor.

Velibaba Kavşağı yeni imar planları kapsamında eski kavşak durumuna göre yol alanında kalan 3544 m2'lik alan Akaryakıt İstasyonu olarak planlandı. Bu alan üzerinde kalan 4 yapı sahibi ile anlaşılarak parselin geri kalan alanında tapu verilmek üzere protokol imzalandı. Ev sahipleri yerine kiracıların oturduğu bu mekanlardan taşınmaları için kiracılara taşınma yardımı yapıldı.

Yalan 3: Benzinliğe arazi açmak için yol küçültüldü.

4 ana arterin kesişiminde yer alan Velibaba Kavşağı, yeni düzenlemeye kadar mevcut yapılaşmalar nedeniyle geometrik olarak düzgün çalışamayan bir yapıya sahipti. Kavşağın en yoğun kullanılan bölümü olan Aydos Caddesi'nden gelen araçların Yakacık Caddesine geçmesi sırasında geometrik düzensizlik nedeniyle araçlar ters yönde gitmekte ve sürekli kazalar yaşanmaktaydı. Kavşağın kuzey kısımdaki imar uygulamaları tamamlandığında, imar planına göre kavşak yeniden düzenlenerek Aydos Caddesi-Yakacık Caddesi bağlantısı kesintisiz şekilde sağlanacak. Yeni imar planı kapsamında kavşak geometrik olarak düzgün şekilde planlandı. Kavşağın güney kısmında yol alanında kalan yapılar kaldırılırken, kavşağın kuzey kısmında imar uygulaması henüz tamamlanmadığından, yeni imar planı kararlarına göre arazi tasfiye ve mülkiyet sorunları çözülene kadar geçici bir trafik sirkülasyonu yapılarak kavşak trafiği rahatlatıldı. Geçici yeni düzenleme ile eskiden 7.828 m2 olan Kavşak alanı 8.117'ye çıkarıldı.

Yalan 4: Velibaba sakinleri ranta kurban edildi, kamu arazisi peşkeş çekiliyor

Söz konusu alanda tüm hak sahiplerine tapu vermek amacıyla işlemler devam ediyor. Belediye ise sadece 3544 m2''lik kendine kalacak olan yeri Akaryakıt İstasyonu olarak planladı. Bu arsanın konut veya ticaret alanı olarak planlanması durumunda m2 rayiç değeri 1200-1500 lira civarında satışı yapılacaktı. Akaryakıt alanı olarak planlanmasıyla 05.08.2013 tarihinde m2'si 3800 TL'den toplam 13.469.974 TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. Kamuoyuna açık yapılan ihaleye 4 firma katıldı. Arsanın 15.125.000 TL'ye satışı gerçekleşti. Böylece normal konut alanına göre satıştan 10 milyon lira daha fazla gelir elde edilerek, yatırımlar için ek kaynak yaratılmış oldu.

Görüldüğü üzere, bütün bu çalışmalarla Belediye doğru bir planlama yaparak hem vatandaşların tapu problemini çözüyor, hem mevcut kavşağı daha konforlu bir hale getiriyor. Üstelik satış işlemiyle de kamu yararına 10 milyona yakın ek kaynak sağlanmış oldu.

YORUMLAR 6
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    yapsınlar. onlar iftiralarla yalanlarla montajlarla gelsinler millet onlaa yüz vermeyecek çalışanı görüyor
    Cevapla
  • yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    inanılır gibi değil. gerçekten gözü dönmüş bunların masum yüzlü kemal gülenin böyle bir şey yapabileceğini aklım hafsalam almıyor demek ki dünya tamahı insanlara her şeyi yaptırabiliyor hesap gününe demi inanmıyorsunuz şimdiye kadar yaptığımız destekler gözünüze dizinize dursun
    Cevapla
  • Burak Atlas 10 yıl önce Şikayet Et
    İftira. Tek amaç hükumete , belediyelere olan güveni azaltmak, seçmeni etkilemek. Ama bu toplum yapılanları kimin nasıl davrandığını, ülke için gelecek için nasıl başarılı çalışmalar yaptığını görüyor. Başarı ile yola devam.
    Cevapla
  • Toygar Cenk 10 yıl önce Şikayet Et
    başlık. meyve veren ağaç taşlanır şu an hükümette ak partili belediyerde kıskananların ve bu işleri hiçbir zaman beceremeyceklerin iftiralrına maruz kalıyor
    Cevapla
  • mehmet asil 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar da olmaz. Hükumeti, belediyeleri karalamak, iftira atmak bu kadar kolay olmamalı. Çalışan, başaran her zaman kıskanılmıştır. Halkın oyu ile yerel seçimi kazanan belediyelerde yapılan projeler, başarılı icraatlar ortada. Ama nedense başarıyı alkışlamak yerine kıskanıp oyun oynamak insanlara daha kolay geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri