Şehitler için Kürtçe mevlit okutuldu

Şırnak'ta 18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Kürtçe mevlit okutuldu.

Şehitler için Kürtçe mevlit okutuldu
Şehitler için Kürtçe mevlit okutuldu
GİRİŞ 14.03.2014 17:06 GÜNCELLEME 14.03.2014 17:06

Şırnak Geylani Camisi'nde okutulan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şırnak Müftülüğü'nce organize edilen mevlitte vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi. İl Müftüsü Abdullah Kaplan ve mevlithanlar, mevlidi Kürtçe okudu. Ardından yapılan dualara hep bir ağızdan amin denildi.

Cuma hutbesinde de Kürtçe ve Türkçe olarak şehitliğin faziletleri ayet ve hadislerle anlatıldı.

Mevlide katılan Vali Hasan İpek, mevlide yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Çanakkale ve Azerbaycan'da Şırnaklı şehitlerin bulunduğunu ifade eden Vali İpek, "Ülkemizde Kore şehitlerimiz, terörle ilgili şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimiz için mevlit okutuldu. Ağızlarına sağlık. Vatandaşlarımız da ciddi bir rağbet gösterdi. Şırnak'ta 360 terör şehidimiz var. Bunların da ruhlarını şad etmek istedik" dedi.

Çözüm sürecinin bölgede belli bir seviyeye ulaştığını, 1917'de Şırnaklıların bölgede faaliyet yürüten İngiliz ajanı Lawrence'yikovduğunu anımsatan İpek, "Demişler ki biz, 'Müslüman Türklerle birlikte olmak istiyoruz. Şırnaklı Kürtler olarak Türklerle birlikte olmak istiyoruz'. Bu Şırnak'ın özü, bu Kürtlerin özü. Bugün Türkiye'yi ayırmak isteyenler Lawrence'nin uzantılarıdır. Onun için başbakanımız Kürtlerle, Türklerin özüne dönmeleri için çözüm sürecini başlattı" diye konuştu.

Türklerin ve Kürtlerin birbirinden ayrılamayacağını hem Türklerin hem de Kürtlerin bildiğini vurgulayan İpek, "Başbakanımız bunu söylüyor, bunu yapıyoruz. İnşallah bu fikir etrafında çözüm süreci yüzde 100 başarıya ulaşacaktır. Çünkü yüzde 100 halkın desteği var. Ama birkaç tane Lawrence daha çıkar da ve hala baltalamak isterse, inşallah hem Kürtler hem de Türkler buna rağbet etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de Kürdüyle, Türküyle bütün bir halkın zor zamanda bir araya geldiğini anlatan İbrahim Halil Sugözü adlı vatandaş da "Bizim o günleri düşünüp, anlayıp çocuklarımıza öğretip, nasıl birlik olduğumuzu tekrar tekrar gözden geçirmemiz lazım" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi