Güngören meydanına kavuştu, metro da yolda

Güngören'de toplu açılış ve temel atma törenine katılan Başkan Kadir Topbaş, ilçenin yıllar sonra kültür merkezi, otopark, spor salonu ve İSMEK bulunan bir meydana kavuştuğunu söyledi metro sözü verdi.

Güngören meydanına kavuştu, metro da yolda
Güngören meydanına kavuştu, metro da yolda
GİRİŞ 14.03.2014 17:42 GÜNCELLEME 14.03.2014 17:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güngören'e yapılan yatırım ve hizmetlerin açılışına ve yeni yatırımların temel atma törenine katıldı. Marmara Caddesi'ndeki Güngören Parkı'nda düzenlenen tören alanını dolduran vatandaşlar Başkan Kadir Topbaş'ı sevgi gösterileriyle karşıladı.

Yoğun katılımın olduğu törende İstanbul Milletvekilleri Ömer Dinçer ve Ünal Kaçır Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş ile Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan ve İBB Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş da yer aldı. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Marmara Caddesi Güngören Parkı, Haznedar Zeminaltı Otopark Üzeri Parkı, Merter Fatih Caddesi Zemin Altı Kat Otoparkı, Merter Kasım Sokak Zemir Altı Kat Otoparkı, Eşref Bitlis Yaya Üstgeçidi, Ali Rıza Gürcan Caddesi ve Mete Sokak ile Güngören Belediyesi'nin çok sayıdaki hizmetinin açılışını yaptıklarını belirterek, yatırımların hayırlı olmasını diledi. Bugün Mareşal Çakmak Parkı ile Güngören Spor Kompleksi'nin de temelini atacaklarını ifade eden Kadir Topbaş, İBB olarak sadece Güngören'e 329 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Topbaş: "Güngören'e 16 bin metrekarelik Kent Parkı yaptık"

Başkan Topbaş, göreve geldiğinde Güngören'de nefes alınabilecek bir alan olmadığını, kamulaştırmalar yaparak ve 50 milyon lira harcayarak Eski Magrus Fabrikası'nın alanını 16 bin metrekarelik Güngören Kent Parkı yaptıklarını dile getirdi. Daha önce olumsuz koşullar nedeniyle şikayet konusu olan bu alanda meydan, kültür merkezi, otopark, İSMEK binası ve spor alanları oluşturduklarını dile getiren Başkan Topbaş, "Güngören'in daha mükemmel hale gelmesi için bu önemli yatırımı açarak tarihe iz düşüyoruz. Bugün 800 araçlık otoparkı, Pazar yeri ve yapılacak cami dahil, çok güzel hizmet alacağınız bir mekan ortaya çıktı. Biz daima millet, daima hizmet dedik. Bu anlayışla yola çıktık" dedi.

Bir başkası bu hizmetleri yapsaydı, bugün başka şeyler konuşurduk. Biz İstanbul'a hizmeti bir ayrıcalık olarak gördük" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; " 'Her yerde metro her yere metro' dedik. 400 kilometreyi aşkın metro sistemini 2019 yılına kadar tamamlamayı öngördük. Birçok projelerimiz var. 2019'da raylı sistem ağımızı 400 kilometrenin üstüne çıkartacağız. 2017'de devreye girecek Bakırköy-Kirazlı-Bağcılar Metro Hattı buradan geçecek. Metroyla buluşacak Güngören, bunlar hayal dahi edilemezdi."

Başkan Topbaş, modern otoparkı basın mensuplarına tanıttı

Beraberindekilerle birlikte kurdele keserek yatırımların toplu açılışını yapan Başkan Topbaş, daha sonra meydanın altındaki otoparkı basın mensuplarına tanıttı. Otoparktaki otomatik parklanma sistemini gazetecilere uygulamalı olarak gösteren Başkan Topbaş, bu sistemi mahalle aralarında kuracakları otoparklarda da uygulayacaklarını kaydetti. Tanıtımda İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik de yer aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu