Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e akın ettiler

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, astsubaylar ve yakınları ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e aktılar.

Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e akın ettiler
Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e akın ettiler
GİRİŞ 15.03.2014 19:44 GÜNCELLEME 15.03.2014 19:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Anıtkabir'in ardından Kızılay'a doğru yürüyen astsubaylar eylemlerini burada da sürdürdü.

Genelkurmay'daki toplantıdan da sonuç alamayan astsubaylar geçtiğimiz günlerde ölüm orucu kararı almışlardı.

Ankara'daki Abdi İpekçi Parkı'nda 10 gündür “ölüm orucu” eylemi yapan emekli astsubaylardan 8'i geçen günlerde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

TSK'daki mevcudu 97 bin olan astsubaylar, orduevleri, kamp, sosyal tesisler ve askeri hastanelerdeki ayrımın kalkmasını, adil lojman paylaşımı ile subaylarla aralarındaki yüksek tazminat ve maaş farkının kapatılmasını talep ediyor.

14 GÜNDE 6 İNTİHAR

Astsubayların sıkıntıları 2013'de peş peşe gelen intiharlarla gündeme geldi. 3 yıl içinde intihar eden astsubay sayısı son olaylarla birlikte 53'e yükseldi. Geçen yıl Yücel Çevik 25 Kasım'da İstanbul'da, Mürsel Kayataş 21 Kasım'da Sivas'ta, Bülent Aydınöz 15 Kasım'da Bartın'da, Ferdi Altınsoy 14 Kasım'da Tunceli'de, Yılmaz Doğan 13 Kasım'da Ankara'da, Vedat Tanrıverdi 11 Kasım'da Lefkoşa'da intihar etmişti. En son ise istihkam Başçavuş Eylem Kürekçioğlu 13 Şubat'ta İzmir'de evinde intihar etmişti.

YORUMLAR 17
  • mahmut yıkılmazoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Kake55. Yapılan yürüyüşe katılan birisi olarak yapmış olduğunuz yoruma, küfür olayı hariç aynen katılıyorum. Doğru yazmışsınız 10 sene öncesine kadar bu tür hareketlerde bulunmak öyle kolay işler değildi. Bu konudaki açılmı bu hükümet sağlamıştır. Küfür konusuna gelince o yürüyüşte Sayın Başbakan aleyhinde herhangi bir küfür olayı vuku bulmamıştır. Sayın Başbakanımıza küfür edilecek biz de bir şey yapmayacağız o kadar da değil. Birileri sevmeyebilir ama kendisini seven her toplumda olduğu gibi bu toplumda da var. %51 boşuna mı oluştu dersiniz
    Cevapla
  • ercan şen 10 yıl önce Şikayet Et
    kale 55 sen kimsin?. senin ne haddine bu yorumu yapmak ...beğenmiyorsan izleme...niye saçma sapan bir yorum yapıyorsun.
    Cevapla
  • KALE55 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ KÜKRERSİNİZ ANCAK. çok uzun zamanlardan beri sesiniz çıkmıyordu. ne zaman başbakan askerin vesayetini kırdı, dizginleri eline aldı, sizin de sesiniz anca çıkmaya başladı. 10 sene öncesine kadar böyle bir hareketin neticesi de belliydi. ama şimdi demokratik talepte bulunabiliyorsunuz, sesinizi çıkarabiliyorsunuz, ama bunu yaparken de utanmadan sıkılmadan yüzünüz kızarmadan size bu hakkınızı veren tayyip erdoğana küfretmekten beri durmuyorsunuz
    Cevapla
  • mahmut yıkılmazoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 Teşekkürler. Silahlı kuvvetlerin profesyonel kadrosunun bel kemiğini oluşturan Astsubay kesiminin sorunlarına göstermiş olduğu ilgiden dolayı Haber 7 'e bu kadronun bir mensubu olarak teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ YERDESİNİZ ?. Sizin Doktorunuz RECEP TAYYİP ERDOĞAN Bunu göremeyecek kadar bakarkörsünüz.Çarede onda İlaç'ta onda Siz en iyisi UZUN ADAMA MÜRACAK EDİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'