AK Parti bu alanda da CHP'yi ikiye katladı

Seçim yarışındaki siyasi partiler sadece Mart ayında televizyonlara 2508 adet reklam verdi. AK Parti'nin reklam adedi CHP'yi ikiye katladı.

AK Parti bu alanda da CHP'yi ikiye katladı
AK Parti bu alanda da CHP'yi ikiye katladı
GİRİŞ 18.03.2014 11:30 GÜNCELLEME 18.03.2014 12:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye 30 Mart yerel seçimlerine hazırlanırken, seçimde yarışacak partiler de projelerini anlatmak için reklam ve tanıtım faaliyetlerini artırdı. Medya Takip Merkezi'nin derlediği bilgilere göre siyasi partiler için sadece mart ayında 13 ulusal kanala 2508 adet reklam yayınlattı. 17 günde yayınlanan parti reklamlarının toplam süresi 27 saati buldu. En fazla siyasal parti reklamı veren parti AK Parti, alan kanal da NTV oldu.

KİM BASINA KAÇ İLAN VERDİ?


Yazılı basında yayınlanan reklamlara bakıldığındaysa siyasi partilerin bu mecralarda Mart ayında 4033 ilan yayınlatmış olması göze çarpıyor. Birincilik Ege'nin yerel gazetesi Yeni Asır, Hürriyet ve Zaman gazetelerinde. Bu 3 gazete de 17 günde 22 adet siyasi parti reklamı yayınlamış görünüyor.

Basın ilanlarında da birincilik TV reklamlarında olduğu gibi 1850 ilanla AK Parti'nin. İkinci olan ise 915 ilan adediyle MHP görünüyor. CHP 830 adet ilan yayınlatarak üçüncü sırada yer alıyor.

AK PARTİ'NİN EN ÇOK REKLAM VERDİĞİ KANALLAR

 

Siyasi partilerin reklamlarını hangi kanallara verdiğini incelediğimizde NTV, hem CHP hem de AK Parti için en çok tercih kanal olmuş görünüyor. AK Parti reklamlarında ikinciliği alan mecra Kanal 24 olmuş. Kanal 24'te Mart ayında 228 adet AK Parti reklamı yayınlanmış. ATV üçüncü sırayı alırken AK Parti reklamlarında TRT1 dördüncü, Star TV ise beşinciliği almış durumda.

CHP REKLAMLARININ KANAL DAĞILIMI


CHP bu seçim çalışmaları için reklamlarını yayınlatmak üzere 8 kanala ilan vermiş. AK Parti'de ise kanal sayısı 11. CHP'nin 17 günde en fazla reklam verdiği 5 kanaldaki reklam adedi hep 100'ün üzerinde. AK Parti ise en fazla reklam yayınlattığı 6 kanalın her birinde en az 200 kez reklamlarıyla boy göstermiş. CHP'nin ilk 5'inde NTV'nin ardından Kanal D, CNN Türk, Habertürk ve Star TV geliyor.

Kaynak: WSJ

YORUMLAR 4
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. reklamcısının hüneri de var...bunu da unutmamak lazım.
    Cevapla
  • Yunus Sel 10 yıl önce Şikayet Et
    reklam kısmı yapılmıyordu zaten. reklam kısmı yapılmıyordu zaten millet icraatleri reklamlarla daha iyi gördü ve hatırladı
    Cevapla
  • Toygar Cenk 10 yıl önce Şikayet Et
    başlık. ak parti oylarda da chp yi ikiye katlar her daim
    Cevapla
  • mehmet asil 10 yıl önce Şikayet Et
    !!!. Tabi ki çok çalışanın çok reklamı olur. Başarılar ortada.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı