İHH 40 bin yetime ulaştı

Türkiye dâhil 46 ülkede uygulanan 'Sponsor Destek Sistemi' kapsamında sürekli destek kapsamına alınan yetim sayısı bugün itibariyle 40 bini buldu.

İHH 40 bin yetime ulaştı
İHH 40 bin yetime ulaştı
GİRİŞ 18.03.2014 18:11 GÜNCELLEME 19.03.2014 00:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren ve her geçen gün onlarca çocuğun hamiliğini üstlenen İHH, bu çalışmaları kapsamında 2007 yılında yetim çocuklara kendi ayakları üzerinde durana dek düzenli destek sağlayabilmek amacıyla 'Sponsor Destek Sistemi' uygulamasını hayata geçirdi.

İHH Yetim Biriminden alınan bilgiye göre 40 bininci yetim, İHH'nın Kilis sınırına yakın bir bölgede açtığı Şemmarin Konteynır Kentinde annesi, teyzesi, anneannesi ve kardeşleriyle yaşayan Ahmed El Hüseyin oldu.

Babası Halep'te şehit düşen 10 yaşındaki Ahmed'in sponsorunun da 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesine katılan Bağcılar'daki Kazım Karabekir Ortaokulu 6K sınıfının olduğu öğrenildi.

YORUMLAR 1
  • MUHAMMED MUSTAFA AYAN 10 yıl önce Şikayet Et
    'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' . haberi gördüm ve hemen araştırdım proje hakkında bilgi aldım çok güzel bir proje hele de ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik olması çok daha iyi olmuş.düşünsenize bir ilkokul ya da lise sınıfı daha önce görmedikleri bir yetim kardeşi için aralarında yardım topluyor hem o yetim kardeş mutlu oluyor ham de yardım eden çocukların bu vesileyle kalplerinde merhamet filizleri tomurcuklanıyor ayrıca o yetim kardeşleriyle mektuplaşıyorlar ne güzel.bu muhabbet o yardım eden çocukların aile ortamında açılıyor.belki de ileride onlar büyüdüğünde o yetim kardeş kalkıp kendisine yardım eden kardeşlerinin yanına gelecek ve onlardan helallik isteyip kucaklaşacak.Allah o günleride göstersin inşallah.Allah projeyi bereketlendirsin.bizlerde birşeyler yapabiliriz çocuğumuzun sınıfında böyle bir proje başlatabiliriz mesela.diğer sınıflar örnek alır bunu ve yayılır da yayılır inşallah.düşünsenize bu sayede bütün yetimlere sahip çıkılacak inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek