Başbakan Erdoğan'ı çok şaşırtan soru!

Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Ali Fuat Yılmazer'in ''İlker Başbuğ'u Erdoğan tutuklattı'' iddiaları üzerine, Erdoğan'la ilgili çok ilginç bir anısını paylaşarak Yılmazer'in gerçek yüzünü gözler önüne serdi.

Başbakan Erdoğan'ı çok şaşırtan soru!
Başbakan Erdoğan'ı çok şaşırtan soru!
GİRİŞ 21.03.2014 06:17 GÜNCELLEME 21.03.2014 15:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kekeç, Ülke TV'de katıldığı programda, Nedim Şener ve Ahmet Şık'la ilgili bir olayı ilk kez açıkladı.

Kekeç, Ali Fuat Yılmazer'in anlattıklarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Başbakan'la gerçekleştirdiği bir diyaloğu aktardı.

Ahmet Kekeç şöyle konuştu:

Ali Fuat Yılmazer'i dinledim ben. "Biz Başbakan'ın emriyle yaptık, Başbakan'ın emriyle şöyle oldu böyle oldu" diyor özet olarak.

Nedim ve Ahmet meselesini ben o dönemde görüştüğüm Cemaat'e yakın bir gazeteciye sormuştum. Polis kökenli olduğu için, hatta kendisini bu stüdyoda ağırladık. Senin odanda sordum (Turgay Güler'e hitaben). Sen de oradaydın.

Dedim ki, "senin polis tanıdıkların vardır. Bu Ali Fuat Yılmazer'leri tanırsın sen. Bu Nedim'le Ahmet'i niye aldılar?"

"Başbakan emretti, o yüzden aldılar" dedi ısrarla.

Gel zaman, git zaman bu 7 Şubat (MİT krizi) oldu. Başbakan'ın ameliyatı dolayısıyla biz eski tanışı sıfatıyla bir grup olarak geçmiş olsuna gittik.

Fehmi Koru, Akif Beki, Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan, İbrahim Kiras ve ben. Bu ismini saydığım insanlar şahittir bu anlatacağım olaya.

Ben Başbakan'a, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın niye alındığını sordum. "Siz mi aldırdınız" dedim.

Başbakan çok şaşırdı. "Asla böyle bir şey söz konusu değil, deli saçması bu" dedi. Yalçın Akdoğan'ı çağırdı. Akdoğan da hemen yanımızdaydı. Biraz uzak bir mesafede oturuyordu.

"Yalçın, Sadullah Bey'e bu gazetecilerin durumunu bir sor bakalım, bunlar hakikaten terör örgütü üyesi diye mi yatıyorlar, buna bir baksın Adalet Bakanı" dedi.

Bunu ilk kez açıklıyorum. Yalçın Akdoğan'a bunları söyledi. Kısa bir süre sonra da tahliye edildiler zaten.

Ben Ali Fuat Yılmazer'in yalan söylediğini ben, üç sene önceki bu olayla test ettim. Yalan söylüyor.

Zaten Nedim Şener çıktığında söyledi. "Başbakan'a suikast yapacak bir ekipten bahsedildi. Benim de ismimi koymuşlar. O yüzden dinlemeye aldılar beni. Takibe aldılar" dedi. Nedim'in kendisi zaten bunu yemiyor.

YORUMLAR 5
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... yalancının mumu yassıya kadar yanarmış.
    Cevapla
  • Serkan Gergin 10 yıl önce Şikayet Et
    göz göre göre. Cemaat mensubu Yılmazer insanların gözlerinin i,çine baka baka yalan söylüyor. zannediyorlar ki bu halk saf ve sadece kendilerine inanacak. hadi bu yalanı inandırdınız diyelim, Hak sizden bunun hesabını sorar.
    Cevapla
  • efe ok 10 yıl önce Şikayet Et
    yemiyoruz bunları. BAŞBAKAN'ımızın üzerine attıkları hiç bir iftirayı yemiyoruz anlasalar artık
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Millet Eğilmez.Türkiye Yenilmez.. Sayın Başbakanımızın Dünyanın En iyi lideri olduğunu Fransız dergileri bile yazdı ama muhulefet ve yandaşları hep fransız kaldı.icraat yerine karalama yapılar. Türk halkı oynanan oyunları gördü. Oyuna gelmeyelim sonra oy ananm oy demeyelim. gün birlik günü keşke saadet partisi ve büyük birlik partiside AKP ile birleşseydi.Çünkü bu seçim Türkiye nin ve Türk halkının iradesi ne oynanmakta .Mevlam Başbakanımızı eksik etmesin Sabır güç kuvvet sağlık versin.
    Cevapla
  • Yusuf Çınar 10 yıl önce Şikayet Et
    Daha düne kadar "Başbakan da kim oluyor, ergenekon tutuklamalarını bizim hakim ve savcılarımız yaptı." demiyorlar mıydı?. Bu şebekenin medyasında ve tv'lerinde çıkıp "bizim adamlar ergenekoncuları içeri attı" diyorlardı. Bütün yapılan güzel şeylerin müsebbibi kendilerini görüyorlardı. Hatta bende çevremdeki bu şebeke mensuplarına " Yav bu hakim ve savcıların arkasında %50 oy almış bir hükümet olmasa 3-5 hakim ve savcıyla bunu yapamazsınız." diyordum. Hatta "MADEM BU KADAR DEVLETİN İÇİNDE GÜÇLÜSÜNÜZ, 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE DE HAKİM VE SAVCILARINIZ YOK MUYDU? nEDEN MİLYONLARCA DİNDARI AŞAĞILAYAN, MİLYONLARCA GENCİN HAYATINI KARARTAN DARBCİLERE BİR ŞEY YAPMADINIZ?" diyordum. Artık ben bunların "Allah birdir " demesinden başka bir şeylerine inanmıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı