Genelkurmay'dan Afyonkarahisar açıklaması

Genelkurmay açıklamasında, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin iddialarla ilgili, "Plastik patlayıcı hammaddesi, mühimmat depolarında bulunması olağan maddelerden birisidir" denildi.

Genelkurmay'dan Afyonkarahisar açıklaması
Genelkurmay'dan Afyonkarahisar açıklaması
GİRİŞ 21.03.2014 14:35 GÜNCELLEME 21.03.2014 14:35

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 20 Mart tarihli bir gazetede Afyonkarahisar askeri mühimmat depolarında meydana gelen patlama ile ilgili olarak yer alan haberde, depoda bulunmaması gereken PETN patlayıcı maddesinin tespit edildiği ve bu maddenin normal şartlarda depoda bulunmaması gerektiğinin belirtildiği ifade edildi.

Depoda bulunduğu ifade edilen PETN'nin aslında birçok mühimmatın kapsül ve infilaklı fitillerinde patlayıcı maddenin ateşleyicisi (birincil patlayıcı madde) olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlayan depodaki mühimmatın içinde bulunan ana imla maddesi, TNT ve RDX maddelerinden oluşmaktadır. PETN, hassas bir patlayıcı madde olması nedeniyle el bombalarının içeriğinde de ateşleyici madde olarak yer almaktadır. Mühimmat Islah Geliştirme ve Yenileştirme Merkezi (MIGYEM) tarafından yapılan incelemede, söz konusu depoda bulunan el bombalarının tapalarındaki detenatör (ateşleyici) bölümünde 0,87 gram PETN kullanıldığı tespit edilmiştir. Haberin içeriğinde belirtilenin aksine PETN, mühimmat depolarında bulunması olağan maddelerden birisidir. Dolayısıyla haber eksik ve yanıltıcı bilgi içermektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!