Süleyman Şah Türbesi'ne büyük yığınak

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) tehdit ettiği Süleyman Şah Türbesi'ne ulaşımın sağlandığı Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Köyü sınırında önlemlerini artırdı.

Süleyman Şah Türbesi'ne büyük yığınak
Süleyman Şah Türbesi'ne büyük yığınak
GİRİŞ 24.03.2014 17:45 GÜNCELLEME 24.03.2014 17:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bölgeye araç takviyesi yapıldı, nöbetçi kulübeleri eklendi. Türkiye, tehdit sonrası kriz masası oluşturdu.

NÖBET KULELERİNE İLAVE KULÜBELER HAZIRLANDI

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu, onlarca tank ve zırhlı aracın konuşlandırıldığı sınır hattına Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan da araç ve personel takviyesi yapıldı. Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Karakolu'nda askeri tedbirler artırıldı. Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan ve Mürşitpınar Köyü'ne 35 kilometre uzaklıktaki Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Caber Kalesi çevresinde kontrolü elinde bulunduran El Kaide bağlantılı İŞİD örgütünün tehdidinin ardından, sınırda önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Sınır hattında bulunan mevcut nöbet kulübelerine ilave kulübeler yapılarak askerler konuşlandırıldı. Sınır hattında zırhlı araçlarla yapılan devriyelerin sayısı artırıldı.

Sınır hattında bulunan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı bahçesinde ise onlarca tank ve zırhlı aracın park halinde durduğu görüldü.

ARAÇ VE PERSONEL TAKVİYESİ

Öte yandan, son günlerde yaşananların ardından sınırdaki 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na, zırhlı araç ve personel takviyesi yapıldı. Hafta sonu Gaziantep'te bulunan 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan sınıra, aralarında hava savunma sistemi ile füze bataryalarının yanı sıra tank ve obüslerin bulunduğu zırhlı araç ile personel takviyesi yapıldı.

Gaziantep'ten gönderilen birliklerin ve zırhlı araç ile bataryaların önceden belirlenen sınıra hakim noktalara konuşlandırılacağı bildirildi.

YORUMLAR 6
  • CEVAT ADIYOK 10 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimizi , milletimizi islam ile yüceltsin.. bir karış da olsa türk toprağı candan azizdir...lafa gelince mangal da kül bırakmayan sözde vatanseverler sırf muhalefet olmak , hükümeti karalamak adına haince söylemlerde bulunabiliyorlar....allah devletimizin,milletimizin yar ve yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • Vicdani Ret 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞID ile Kaide aynı örgüt değildir. El Kaide lider Eymen El Zevahiri İŞİD ile bir bağlarının kalmadığını ve onların yaptıklarının sorumluluğunun El Kaideye ait olmayacağını açık bir şekilde ilan etmişken Editör Bey siz neden ısrarla ikisini aynı kefeye koyuyorsunuz? Buna manipüle ve tüm küresel cihada gönül vermiş mütedeyyin insanları karalamak denir. El Kaide Türkiye halkını genel anlamda müslüman kabul ederken. İŞİD tam tersini söyler. Lütfen yazılarınızda bu hassasiyete dikkat edin. Saygılarla
    Cevapla
  • maarif71 10 yıl önce Şikayet Et
    Ey Halkımız Bilin..... Et halkımız.O uğruna savaşı göze aldığımız yurt dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah kimdir söyleyim;Ceddimiz Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin Dedesi yani Ertuğrul Gazi'nin babasıdır.Yani anlayacağınız torun dedenin izinde olup onun hakkını koruma azmindedir.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. daha önceden suriyeye girmemiz için müçadele edenler şimdi suriyeye uzak durmamız içi her türlü ahlaksızca saldırıda bulunuyorlar . özellikle mualefetin yaptıgı ahlaksızlıgı anlamak mümkün değil . bunlar bu ülke dışında hizmet ettikleri neresi var
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    ben var ya şöyle 10-15 bin askerle birkaç günlüğüne Suriyeye girer bir gözdağı verirdim.. hem de ABD'nin kuveyt çölünde yaptığı gibi... çöl fırtınası harekatı. çok nizami bir şekilde tankları 2 kol halinde dizer etrafına tam teçhizatlı komandolar. yukarda kobralar.. obüsler arkada.. yol güvenliği için jamerler, arazi arama tarama birlikleri.. öncü kuvvet olarak bordo berelileri türbenin etrafına indirir, artçı bir düzende güneye doğru 5 km çapında savunmaya alırdım.. hayal ama güzel..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak