Gezi Parkı davasında 4 tahliye daha!

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Sosyalist Demokrasi Parti (SDP) MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi için tahliye kararı verildi.

Gezi Parkı davasında 4 tahliye daha!
Gezi Parkı davasında 4 tahliye daha!
GİRİŞ 24.03.2014 20:51 GÜNCELLEME 24.03.2014 20:51

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından, bu mahkemelerde görülen davalar ağır ceza mahkemelerine gönderilmişti. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dördü tutuklu 36 kişi hakkında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dosyası da, bu mahkemenin kapatılması üzerine, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye talebini değerlendirerek, tutuklu yargılanan SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Parti Meclisi üyesi Doğukan Öci ve SDP üyeleri Furkan Tombul ile Ceyhun Dönmez'in tahliyesine karar verdi.

58 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENMİŞTİ

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, aralarında Devrimci Karargah davasının sanıklarından SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu dördü tutuklu 36 kişi hakkında, 3 Ocak 2014'te iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, sanıklar hakkında, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "kamu malına zarar vermek" ve "ruhsatsız silah, mermiler taşımak" gibi suçlardan 3 yıldan 58 yıla kadar değişen hapis cezası talep edilmişti.

BELİNDE SİLAH OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Taksim'deki olaylar sırasında Ulaş Bayraktaroğlu'nun cebinde silah olduğu iddia edilmişti. Tahliyelerle birlikte, İstanbul'da görülen Gezi Parkı davalarında tutuklu sanık kalmadı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak