Sultanbekov: Sözlerim çarpıtıldı

AK Parti'nin seçim şarkısı 'Dombıra' bestesinin Arslanbek Sultanbekov'dan izinsiz alındığı iddiası asılsız çıktı. Sultanbekov 'Haberlerde geçen ifadeler çarpıtılarak verildi' dedi.

Sultanbekov: Sözlerim çarpıtıldı
Sultanbekov: Sözlerim çarpıtıldı
GİRİŞ 26.03.2014 04:03 GÜNCELLEME 26.03.2014 04:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin 2014 yerel seçimler için kullandığı ve Uğur Işılak'ın sözlerini yazdığı 'Dombıra' bestesinin Arslanbek Sultanbekov'dan izinsiz alındığı yönünde yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Dombıra bestesinin sahibi Sultanbekov, ''Bestenin çalıntı olduğuna dair çıkan haberler doğru değil. O haberlerde geçen ifadeler çarpıtılarak verildi.'' dedi.

Ortaya çıkan yalan haberlere açıklamalarıyla cevap veren Sultanbekov ayrıca AK Parti'nin İstanbul mitingine de katılarak asılsız haberlere bir kez daha cevap verdi. Sultanbekov bestenin anonim olarak algılanmasının sebebini ise şu sözlerle açıkladı:

''Benim bu eserde büyük ihmalkârlığım var. Türkiye Dombıra şarkısını anonim olarak biliyor. Fakat ben o zaman da bestenin sahibi olarak ortaya çıkmadım.''

HABELERLER YANLI

Uğur Işılak ise şunları söyledi: 

''Hırsızlıkla itham edildim. Arslanbek Sultanbekov'la ilgili Türkiye'de yapılan haberler yanlıydı. Arslanbek'in söylemediği şeyleri söylemiş gibi yazdılar. Meğer Sultanbekov'un sözlerini Başbakan'a karşı olan haber ajansı tercüme etmiş. Arslanbek'e ulaştım ve Konya'daki Kazak Kültür Vakfı'nda bir araya geldik. Sultanbekov 'Haberler doğru değil' dedi ve benden özür diledi.''

YORUMLAR 1
  • Ezgi Akarsu 10 yıl önce Şikayet Et
    yenikapıdaki miting. mitingde başbakanın arslanbek sultanbekovu sahneye çıkarması çok güzel oldu. kalabalık da çok duygulandı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...