Kayseri'de 'Oy kullanmayın' bildirileri!

Kayseri işyerleri ve bina kapılarına seçmenlerin oy vermek için sandığa gitmemesinin belirtildiği ‘Müslüman olmak neyi gerektirir' başlıklı bildiriler bırakıldı.

Kayseri'de 'Oy kullanmayın' bildirileri!
Kayseri'de 'Oy kullanmayın' bildirileri!
GİRİŞ 26.03.2014 17:52 GÜNCELLEME 26.03.2014 17:52

Kimler tarafından bırakıldığı bilinmeyen bildirilerde "Oy verenler; Allah'ın indirdiği hükümlere göre hüküm vermeyecek kimselere oy verip, devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkar. Küfür sistemini ayakta tutmak, kafirliktir" ifadeleri yer aldı. İki sayfadan oluşan bildirilerde partilerin, laik ve demokrasi yönetimini ayakta tutan unsurlar olduğu, hangi parti başa gelirse gelsin öncelikle laikliğe, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalacağına dair yemin ettikleri, bu nedenle oy kullanılmaması istendi.

Emniyet Müdürlüğü, son birkaç gündür kentte kapılara bu bildirileri bırakanlarla ilgili çalışma başlattı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayseri'de dağıttıkları bildirilerle seçimlerde oy  kullanılmaması çağrısında bulunduğu belirtilen 4 kişinin gözaltına alındığı  bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü tarafından, kent  merkezinde 5 kişilik bir grubun, çeşitli mahallelerdeki ev ve işyerlerine  dağıttıkları bildirilerde "küfre ortak olmamak" ve "dinden çıkmamak için" halkı  seçimleri boykot etmeye çağırdıkları ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Farklı tarihlerde bildiri dağıttıkları belirlenen 4 kişinin Emniyet  Müdürlüğünce haklarında işlem yapılarak, adli mercilere sevk edildiği bildirildi.

Haklarında adli işlem yapılan şüphelilerin serbest bırakıldığı  öğrenildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim çalışmaları  kapsamında geldiği Sarıoğlan ilçesinde gazetecilerin, Kayseri'de dağıtılan  bildirilerle ilgili sorusunu yanıtladı.

"Bunlara müsaade etmeyeceğiz"

30 Mart yaklaştıkça birlik ve beraberliği bozmak isteyen her türlü  yapının daha çok hareketlendiğini vurgulayan Yıldız, "Sokak karmaşasından tutun  da evlere bırakılan bildirilere varıncaya kadar hep bir ayrılık noktası  oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Her vatandaşımız 30  Mart'ta sandıklara gitsinler, oylarını kullansınlar. Hangi partiyle alakalı  tercihleri varsa hepsini saygıyla karşılarız, başüstü deriz. Sandığa gitmemenin  bu ülkenin meselelerine kayıtsız kalmanın ötesinde daha farklı amaçlarının da  olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Bozdağ: "Seçim yaklaştıkça bazıları ne yapacağını  şaşırdı"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu konu ile ilgili soruları şöyle  yanıtladı:

"Seçim yaklaştıkça bazıları ne yapacağını şaşırdılar. İftiralar,  tarihler verilerek önceden bir hazırlık yapılıyor, zemin hazırlığı sonra da o  tarihte uydurma kayıtlar veya görüntüler bir yerlerden servis ediliyor. Baktılar  bunlar para etmiyor başka başka tür şantajlar montajlar para etmiyor şimdi başka  oyunlara giriyor olabilirler. Bunlar boşuna gayretler çünkü milletimizin   basireti ve sağduyusu her türlü hesabı kirli oyunu görecek ve bozacak  niteliktedir. 30 Mart'ta bütün anketlere manşetlere iftiralara, yalanlara,  dolanlara vatandaş sandıktan gereken cevabı verecek 30 Mart'ta bütün oyunlar  bozulacaktır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı