TİKA, Afganistan'ı 2014 sonrası da yalnız bırakmayacak

Birçok yabancı kurum ve kuruluşun, 2014 sonrası Afganistan'daki faaliyetlerini durdurması beklenirken, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) ise yardımlarının devam edeceği bildirildi.

TİKA, Afganistan'ı 2014 sonrası da yalnız bırakmayacak
TİKA, Afganistan'ı 2014 sonrası da yalnız bırakmayacak
GİRİŞ 27.03.2014 11:57 GÜNCELLEME 27.03.2014 11:57

Bir dizi faaliyetlerde bulunmak üzere Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-i Şerif kentine gelen TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı İbrahim Barbaros Akçakaya, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin, gerek TİKA gerekse de diğer kuruluşlar aracılığıyla Afganistan'da çok önemli ve büyük projelere imza attığını ifade eden Akçakaya, TİKA olarak Afganistan'da faaliyete başladıkları 2004'ten bu yana bine yakın proje gerçeleştirdiklerini söyledi.

Akçakaya, özellikle bu yardım faaliyetlerinin temel sektörlerden; tarım, sağlık, eğitim, su sanitasyon alanlarında yoğunlaştığını belirtti.

Birçok uluslararası kuruluşun 2014 yılında Afganistan'daki yardım faaliyetlerini "belirsizlik olduğu" düşüncesiyle azalttığını veya durdurduğuna işaret eden Akçakaya, ''Ancak biz Türkiye olarak böyle bir niyetimiz yok. 2014 sonrası da tüm alanlardaki faaliyetlerimiz devam edecektir'' dedi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak