Yayladağı'na 3 top mermisi düştü

Suriye'den atıldığı değerlendirilen üç havan topu mermisinden biri Hatay'ın Yayladağı ilçe merkezinde Suriyelilerin kaldığı çadır kentin güvenlik noktası ile bir evin yakınına, ikisi boş arazi ve ormanlık alana isabet etti.

Yayladağı'na 3 top mermisi düştü
Yayladağı'na 3 top mermisi düştü
GİRİŞ 28.03.2014 12:34 GÜNCELLEME 28.03.2014 12:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Keseb kasabası ve çevresinde muhalifler ile rejim birlikleri arasında çatışmalar devam ederken, bölgeden atıldığı tahmin edilen bir havan topu mermisi, TEKEL çadır kentinin 20 metre, polis güvenlik noktası ile bir evin yaklaşık 10 metre yakınına düştü.

Düştüğü yerde yaklaşık 1 metrelik çukur oluşturan merminin etkisiyle Mehmet Öter'e ait ev ile bir Kur'an kursu binasının camları kırıldı.

Öter, AA muhabirine, olay sırasında balkonda oturduğunu belirterek, "Balkonda oturduğum sırada Suriye tarafından çam ağaçları arasından gelen mermi, evimin yakınına düştü. Evin camları kırıldı. Çok şükür can kaybımız yok ama çocuklar çok korktu" dedi.

Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz ve güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı.

Bu arada, çadır kent yakınlarındaki boş araziye ve ormanlık alana da havan topu mermisi düştüğü öğrenildi.

Öte yandan, Hatay Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye tarafından geldiği değerlendirilen 3 top mermisinin, Yayladağı ilçe merkezi Çamaltı Mahallesi civarında boş araziye ve Çedenelik mevkisindeki ormanlık alana düştüğü bildirildi.

Top mermilerinin düştüğü bölgenin sınıra kuş uçuşu 3 kilometrede olduğu belirtilen açıklamada, "Top mermisi, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Olayla ilgili olarak değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından, atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • misafir derviş 10 yıl önce Şikayet Et
    misafir derviş. Hakan Fidana sormak lazım
    Cevapla
  • aslanbey 10 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN YAYLADAĞ'A DA SAMANDAĞ'A DEĞİL. Şimdi bazı eyyamcılar çıkıp bölücülük yapıyor diyecekler ama Allah'ın bildiğini kuldan neden saklayalım?Yayladağ Sünni ve sağ görüşün hakimiyetinde Samandağ ise Alevi-Nusayri ve sol görüşün hakimiyetindedir..80 öncesi Ankara'ya bu Alevi teröründen kaçıp gelen çok sağcı genç tanıdım..Hala Samandağ'daki ihanet Anadolu'nun her yerinde sürdüğü gibi 1000 yıldan beri devam ediyor...Bölgedeki bütün bombalı yada silahlı sabotajların ve Hatay'daki Gezi provokasyonunun arkasında hep Samandağ'lıların olduğunu herkes bilir...Bilir de aman iç savaş çıkar diye saklar..Yahu sanki 1000 yıldır her fırsatta ihanet eden ve her daim durduk yerde kaşıntısı azanlarla gizli savaş yok mu??Susup göz yumunca vaz mı geçiyorlar?Çıkacaksa çıksın,azınlık olan,dinsiz,imansız,korkak olan korksun biz neden hep susalım??Devlet bu işe çözüm getirmezse azınlık anarşisinden zarar görenlere yazık değil mi? İşte o Nusayri bombaları bunun için asla ama asla Samandağ'a düşmez hep Yayladağ'a düşer....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri