'İslam dünyasını yok etmek istiyorlar'

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Bugün yaşadıklarımız 4. Dünya Savaşı'dır. Batı, İslam dünyasını çökertip, yok etmek istemektedir. Batı, yeşil kuşağı düşman ilan etmiştir" dedi.

'İslam dünyasını yok etmek istiyorlar'
'İslam dünyasını yok etmek istiyorlar'
GİRİŞ 29.03.2014 02:16 GÜNCELLEME 29.03.2014 02:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yıldırım, Başakşehir Belediyesi'nce düzenlenen "İslam Dünyası Konuşmaları" kapsamındaki "Direnen Dünya İslam Dünyası" konulu söyleşide, İslam dünyasındaki direnişi anlatırken eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı anmak gerektiğini söyledi.

''İSLAM DÜNYASINI ÇÖKERTİP, YOK ETMEK İSTİYORLAR''

Bülent Yıldırım, "Hoca, İslam Birliği projesinin gerçekleşmesi için mücadele vermiştir. Şimdi bile D8'lerin işlevi yanına bir oluşum eklenemedi. Bugün yaşadıklarımız 4. Dünya Savaşı'dır. Batı, İslam dünyasını çökertip, yok etmek istemektedir. Batı, yeşil kuşağı düşman ilan etmiştir. Batı, Müslüman derken hiçbir zaman laik, açık, kapalı, Sünni, Şii ayrımı yapmamıştır" diye konuştu.

Dünya üzerindeki tüm acıların İslam coğrafyasında yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dünyadaki savaşları listelerseniz, Afganistan, Filistin, Mora, Türkistan, Arakan, Orta Afrika, Doğu Türkistan, Suriye, Mısır, hepsinde Müslüman kanı akmaktadır. İslam dünyası kendi içindeki problemleri çözmelidir. Bunun için de bilgi, irade ve güç gerekir. Batı, İslam coğrafyasında mezhep çatışması çıkartıyor, ilerleyen dönemde de medeniyetler savaşı çıkarmayı düşünüyorlar. Bizlerin bu oyunlar karşısında İslam Birliği'ne ihtiyacımız var."

Yıldırım, Türkiye'nin, İslam coğrafyası üzerinde etkili bir güç olduğunu vurgulayarak, İslam dünyasının tek neferinin Türkiye olduğunu söyledi.

Bülent Yıldırım, "Mısır'da ve İslam coğrafyasında Sünnilerin dışında diğer mezhepler oyuna gelmiştir. Mısır'daki devrimin başarılı olabilmesi için 15 yıla ihtiyacı vardır. İslam dünyasında yaşanan vahşeti TV'de izliyoruz ama kayıtsız kalıyoruz. Bilgiye ulaşma körlüğü yaşıyoruz. Bir Müslüman, zulmü yapan ister Hristiyan, ister Sünni, ister Şii olsun mazlumun yanında olmalıdır. Zulmü yapan Müslüman diye haklı mı göreceğiz İslamiyet, mazlumun yanındadır" dedi.

''BİZİM MESELEMİZ ÜMMET MESELESİDİR''

Mavi Marmara saldırısına da değinen Yıldırım, basında çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade ederek, İHH'nın bağımsız bir vicdani hareket olduğunu söyledi.

Yıldırım, Mavi Marmara gemisine Allah rızası için bindiklerini kaydederek, "Tüm Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunun bilinmesini istedik. İHH bugün kapatılsa bizim için önemli değildir. Bizim meselemiz ümmet meselesidir" diye konuştu.

Söyleşinin moderatörü Cihangir İşbilir de İslam dünyasının istiklal mücadelesi verdiğini söyledi.

İslam dünyasının, 100 sene önce Osmanlı Devleti'nin yıkılmasıyla en önemli siyasi destek mekanizmasını kaybettiğini vurgulayan İşbilir, "İslam dünyasının merkezi Türkiye'de ise tarihin gördüğü en şiddetli toplum mühendisliği operasyonu yaşandı. 90 senedir tarihte görülmemiş bu parçalanma ve gerilemenin travmasını ve gerilimini atlatmaya çalışıyoruz. Parça parça ve bir bütün olarak tüm direniş cephelerini kaybeden İslam dünyası, 100 yıl önce başlayan esaretinden kurtulma mücadelesi veriyor bugün. Batı'nın çifte standartlarını, Doğu'nun ihanet şebekelerini deşifre ediyor. Muhasebeyi, inşayı, toplumsal arınmayı birlikte gerçekleştiriyor İslam dünyası" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • burak bey 10 yıl önce Şikayet Et
    islam birliği. islam birliği acilen kurulmalı .çok güzel şuanki islam coğrafyasını özetlemiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!